Tchajwanec Vystrčil podpořil krále hazardu Valentu: Volit ho může jen debil, durdí se Novotný

Když před druhým kolem voleb do Senátu předseda horní komory Miloš Vystrčil (ODS) vyjádřil do finále podporu podnikateli Ivu Valentovi, ještě netušil, co přijde. Kandidát obhajující pozici na Uherskohradišťsku je v senátorském klubu ODS a stranu v minulosti podporoval finančně. Starosta Řeporyjí Pavel Novotný ale „králi hazardu“ a sympatizantovi Trikolóry nemůže přijít na jméno, a tak ve finále sepsul i Vystrčila.

„Rád bych vyjádřil podporu lidovci Josefu Bazalovi v boji s kujónem Ivem Valentou. Sponzora Trikolóry může volit jen duševní mrzák,“ rozohnil se Pavel Novotný na Twitteru, přičemž dobře věděl, že mu šéf Senátu Miloš Vystrčil vyjádřil podporu.

I když mu při návštěvě Tchaj-wanu všude vyjadřoval podporu a vynášel ho do nebes jako národního hrdinu, teď si to předseda horní komory u Pavla pořádně „zavařil“.

„Ivoše jako takového volí jen hlupák. Nevěřím mu ani dobrý den i bez Trikolóry. Je mi fuk, že jej podpořil Miloš Vystrčil a dává nám peníze. Zloun!“ doplnil řeporyjský starosta, který si do Trikolóry vždycky rád rýpne, zejména kvůli jejich postoji proti migrantům.

Vlnu kritiky rozpoutalo video, v němž Vystrčil podpořil Valentu. „Oceňuji zejména jeho podporu drobných živnostníků, udělal pro ně v Senátu veliký kus práce. Věřím, že ve druhém kole dostane dostatek hlasů, abychom mohli spolupracovat i nadále,“ řekl předseda horní komory.

Lidé na sociálních sítích začali zmiňovat kontroverze, které postavu podnikatele Valenty provázejí. Mluvili například o jeho vlastnictví portálu Parlamentní listy, který bývá označován za dezinformační, či Valentově podnikání v hazardním odvětví.

Opřeli se tak i do Vystrčila, jehož výrok „Jsem Tchajwanec“, který pronesl při návštěvě asijské země, změnili na „Jsem mafián“.

Podle šéfa Senátu Ivo Valenta svým vstupem do senátorského klubu ODS v roce 2018 umožnil vyjednání pozice předsedy horní komory pro Jaroslava Kuberu.

„Nyní by pro mě mohlo být výhodné hodit ho přes palubu, ale to není a nikdy nebyl můj styl,“ hájil své postoje Vystrčil.

Nutno říct, že v tomto ohledu se veřejnost staví spíše na stranu Novotného. Valenta podle nich nemá valný morální kredit, který podle nich naopak Vystrčilovi nelze upřít.

„Měl by si však dát pozor na to, aby o něj podobnými kroky nakonec nepřišel,“ shodují se někteří voliči.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:48 pátek 5. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 25
  • 17
  • 16
  • 16
  • 14