Bělobrádek s nadhledem o vážné nemoci: Už 20 let se sklerózou, zapomněl jsem na výročí

Trpí nevyléčitelnou nemocí, prošel si kvůli ní problémy v práci, se spoustou každodenních činností má problém. Přesto někdejší šéf lidovců Pavel Bělobrádek bere roztroušenou sklerózu s nadhledem. Dokonce teď vzpomněl na kulaté výročí, které s nemocí „oslavil“.

„Zatracená skleróza. Zase jsem zapomněl na výročí. Tentokrát dokonce kulaté. Od 2. ledna to s roztroušenou sklerózou táhneme už dvacet let,“ poznamenal Bělobrádek na Twitteru.

Právě před dvaceti lety si vyslechl krutou diagnózu, že jeho život už nebude tak úplně jako dřív. Jak ale před rokem a půl vzpomínal v rozhovoru pro Blesk Zprávy, ve finále to on sám nesl z celé rodiny nejstatečněji.

„Bylo to velmi nepříjemné. Končil jsem veterinu a bylo jasné, že s touhle diagnózou bude problém. Ale myslím, že jsem to nakonec z rodiny přijal nejlépe. Mým rodičům se zhroutil svět,“ vyprávěl poslanec za KDU-ČSL, jenž kvůli nemoci zažil i šikanu v práci, kde mu nakládali povinnosti, které měl od lékaře zakázané.

„Mám chromé prsty. Hrál jsem amatérsky jako samouk na kytaru, to už mi moc nejde. Kondici mám zhruba na úrovni tříletého dítěte, co se týká běhu nebo chůze,“ popsal, jaké problémy nemoc, kvůli níž se vzdal i funkce předsedy strany, obnáší.

Pavel Bělobrádek se raduje z výsledků.

V diskuzi pod příspěvkem na Twitteru se Bělobrádkovi ozvala celá řada lidí, kteří ocenili jeho otevřený přístup. O nemoci, byť je to citlivé téma, mluví často a zmiňuje ji třeba i na svých webových stránkách.

„Občas se někdo na mě obrátí, zejména nově diagnostikovaní. Radím, nepátrám, informuji,“ uvedl blonďatý sympaťák na pravou míru.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:16 čtvrtek 6. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 32
  • 17
  • 14
  • 11
  • 11