Že bych kvůli chcíplým psům přišel o hlasy? Nemám strach, říká Bělobrádek

Svými slovy rozdělil český Facebook na dvě poloviny. Jedni se Pavla Bělobrádka zastávají, jiní ho haní. Podle něj totiž psi i jiná zvířata neumírají, ale uhynou, pojdou či chcípnou. Výrok, který vyvolal velkou odezvu, exkluzivně pro Expres.cz objasnil sám lídr KDU-ČSL.

„Umírají pouze lidé. Zvířata uhynou, pojdou, chcípnou (u nich to nemá vulgární podtext), padnou, zhasnou, jsou zabita, poražena,“ napsal na Facebooku Lucii Sulovské Pavel Bělobrádek. Žena na sociální síti projevila smutek nad tím, že zemřel její pes Alf.

Svým odvážným výrokem rozpoutal doslova šílenství. Expresu místopředseda Sobotkovy vlády vysvětlil, o co mu přesně šlo.

„Ultrakonzervativní katolická blogerka mluví o zvířeti jako o člověku. To je pointa,“ sdělil Expresu pravý důvod svého kontroverzního příspěvku Bělobrádek.

Hlava lidovců si ale stále stojí za svým. Zvířata prostě neumírají. „Za výraz ‚zvíře umřelo’ by mě na veterině vyhodili. Zvíře není ani věc, ani člověk,“ řekl dále muž, který podle svých slov několik let profesně působil v nejmenovaném spolku na ochranu zvířat.

Leckoho by jistě zajímalo, zdali Bělobrádek má či měl nějaké domácí mazlíčky, když o zvěři takto mluví. „Jistěže. Měli jsme psy a teď máme králíky.“

Vicepremiér se svým výrokem odhodlal k velice riskantnímu kroku. Krátce před volbami dost možná pěkně rozzlobil některé své voliče. Bělobrádek ovšem Expresu jasně řekl, že se ztráty některých hlasů neobává.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 1:54 čtvrtek 28. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 141
  • 60
  • 24
  • 21
  • 15
  • 13