Pavel Bělobrádek se omluvil za „chcíplé psy“! Cílí na voliče, nebo na zvířata?

Chtěl být za originálního politika. Místo šprýmaře je ale z Pavla Bělobrádka hrubián, co mluví ošklivě o zvířátkách. „Umírají pouze lidé. Zvířata hynou, pojdou, chcípnou,“ psal ve svém komentáři Bělobrádek. Hlava lidovců se ještě včera dušovala, že si za svým tvrzením stojí. Dnes ale Facebook vyplavil jeho „omluvnou fotografii“. Komu se ale místopředseda omlouvá? Voličům, nebo uraženým zvířátkům?

Pavel Bělobrádek se v posledních dnech nechvalně proslavil svým drsným komentářem na Facebooku. Zareagoval na příspěvek blogerky Lucie Sulovské, která oplakávala ztrátu svého pejska.

„Umírají pouze lidé. Zvířata uhynou, pojdou, chcípnou (u nich to nemá vulgární podtext), padnou, zhasnou, jsou zabita, poražena,“ napsal smutné ženě v legraci Bělobrádek. Svůj komentář také doplnil o dva roztomilé smajlíky. Tím chtěl dát najevo, že celá kauza je vlastně vtip.

To bylo ale některým diskutérům jedno. Milovníci domácích mazlíčků na něm nenechali niť suchou!

Ještě včera večer šéf lidovců redakci Expresu potvrdil, že si stojí za svým výrokem a ztráty volebních hlasů těsně před říjnovými volbami se nebojí.

Teď ale situace vypadá poněkud jinak. Facebooková stránka partaje KDU-ČSL svět obdařila snímkem, kde šéf strany pózuje s vlastnoručně vyrobeným transparentem.

„Na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí slibuju, že už nebudu dělat humor na internetech,“ stojí na papíře, který Bělobrádek drží.

Výrok, kterým chtěl Bělobrádek pobavit širokou veřejnost, napáchal více škody než užitku. Proto se strana rozhodla pro elegantní vycouvání v podobě omluvné fotografie.

Pavel Bělobrádek a jeho zvláštní omluva.

Trávníček: „Je to arogantní a hloupé!“

„Žádnou omluvu v gestu Pavla Bělobrádka nevidím. Prostě pán, co šlápl vedle, ukřivděně slibuje, že už nebude oblažovat lidi svým humorem. Je to arogantní a hloupé,“ sdělil Expresu mladý politolog Matěj Trávníček.

Otázkou ale je, komu že se Bělobrádek tímto snímkem vlastně omlouvá (pokud se tedy omlouvá)?

Všem domácím mazlíčkům? Ochráncům zvířat? Nebo snad voličům, kteří začali kvůli nepochopitelnému fórku pochybovat, jestli dají jeho partaji hlas v říjnových volbách?

Tyto otázky zůstanou nejspíše navždy nezodpovězeny, jelikož nějakou aktivitu od Pavla Bělobrádka čekat nelze. Sám to přece slíbil.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:04 čtvrtek 28. prosince 2017. Anketa je uzavřena.

  • 24
  • 7
  • 6
  • 6
  • 6
  • 5