Jdu se zabít, napsala Lucka. S Katkou courala po obchodech na druhém konci Česka

Od pondělí je hledala policie, rodina trnula hrůzou, co se holkám stalo, obzvlášť poté, co jedna z nich matce nechala dopis na rozloučenou. Už je našli, naštěstí se jim nic nestalo, ale obě by měly dostat přes zadek...

Od pondělí trnuli hrůzou rodiče třináctileté Katky a její o rok starší kamarádky Lucky z Karlových Varů. Obě holky nepřišly do školy, že je něco špatně, se však rodiče dozvěděli až v pondělí odpoledne poté, co přišli z práce.

Máma Lucie navíc doma našla mrazivý dopis na rozloučenou. „Až tohle budeš čít, budu už mrtvá,“ napsala dívka v dopise, který má k dispozici deník Blesk. „Musela jsem to udělat, už jsem prostě jednoduše nemohla,“ dodala Lucka.

Pátrání skončilo, ale obě dívky budou mít rodičům co vysvětlovat. Zatímco oni se báli nejhoršího, jejich dcery vyrazily na tour po Česku. Našli je 430 kilometrů od doma v jednom obchodním centru ve Zlíně.

Co je vedlo k útěku z domova, není známo, ale vzhledem k tomu, že Lucie zanechala dopis na rozloučenou, se může připravit na to, že o rodinu se začne zajímat sociálka. A může být ráda, že nežije v Norsku...

Lucku z Jičína ještě nenašli

Už více než týden je pohřešovaná také šestnáctiletá Lucie Konečná z Nového Jičína. Její zmizení je záhadou, protože v domě, kde bydlí s rodiči, nenechala žádný náznak, že bych chtěla z domova utéct.

„Nevzala si s sebou věci na útěk nebo pro dlouhodobější nepřítomnost doma. Při odchodu nechala doma rozsvíceno, zapnutý počítač, doklady. Odskočila si pouze s mobilem a už se nevrátila,“ napsal na Facebooku její otec Jiří Konečný. Lucie o sobě nedala vědět už osm dní.

Po Lucii Konečné pátrá policie už přes týden. Z domu odešla jen s mobilem.

Pokud máte informace o tom, kde by se dívka mohla nacházet, neprodleně kontaktujte policii na telefonní lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:56 čtvrtek 12. května 2016. Anketa je uzavřena.

  • 27
  • 15
  • 12
  • 10
  • 7
  • 7