Paterčata v době korony: Pilně se učí psát a prosí o pomoc. Co by jim udělalo radost?

Kvůli koronavirové pandemii jsou v celém Česku už dlouhé měsíce uzavřené školky a školy. Děti se tedy musí poctivě učit doma, což se samozřejmě týká i milovických paterčat, jejichž rodiče Antonín a Saša opět požádali štědré Čechy o pomoc v těžkém období. Co by jim tentokrát vykouzlilo úsměv na tváři?

Letos měla milovická paterčata Terezka, Martin, Deny, Míša a Alex každý všední den dovádět ve škole, učit se tam novým věcem a hrát si se spolužáky. Kvůli koronavirové pandemii ale bohužel tráví více času doma se svou maminkou a tatínkem.

Ani doma ale nezahálejí a poctivě se učí psát či počítat. Jako důkaz, že jsou to pilní žáci, se na webových stránkách milovického rodinného centra objevila fotografie jednoho z jejich úkolů ze psaní.

Paterčata se učí doma.

Správkyně sbírky pro rodinu paterčat Petra Dobiášová využila příležitosti a poskytla nejnovější informace o transparentním účtu, na němž je k dnešnímu dni více než 307 tisíc korun.

„Transparentní účet zřídil spolek Maminky dětem již v roce 2015. Každoročně jsme povinni podávat vyúčtování Středočeskému kraji, který sbírku povolil. Z vybraných peněz lze hradit pouze položky schválené SK při vyhlášení sbírky a nic jiného,“ říká Dobiášová.

„Díky sponzorským darům bylo možno v daném období zajistit: platby spojené s akcemi školy a zájmovými aktivitami za 57 885 korun, oděvy a obuv za 17 018 korun, nákup léků a potřeb za 3 016 korun,“ dodává správkyně sbírky.

Kromě finanční pomoci rodina paterčat samozřejmě uvítá také jiné dary. Na výše uvedených stránkách se nově objevil aktualizovaný seznam předmětů, které si paterčata či jejich rodiče přejí.

Ze školních pomůcek by se paterčatům nejvíce hodily pastelky, tužky, pera tornáda, zmizíky či gumy na malování. Radost by ale milovické rodině udělaly také léky, například sprej na rýmu, sirupy na kašel, prášky na teploty či vitamíny pro děti.

Ve speciální kategorii „něco pro radost“ se pak nachází podložky na zažehlovací korálky z IKEA.

Paterčata rostou jako z vody.

„Prosíme, abyste do balíčku vložili e-mail či adresu, abychom vám mohli poděkovat,“ vzkazují štědrým dárcům Antonín se Sašou, kteří se kromě paterčat starají ještě o staršího syna Tonyho. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:13 pondělí 2. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 442
  • 27
  • 27
  • 14
  • 13
  • 4