Paroubek si mne ruce: Petra mu u rozvodu ustoupila, získal polovinu domu

Bývalý premiér Jiří Paroubek si mne ruce. Po vleklých sporech se svojí stále ještě zákonnou manželkou Petrou se stane polovičním majitelem domu ve Velké Chuchli, který kupovali ze společných peněz, ale dosud byl pouze v jejím vlastnictví. Majetkové vyrovnání měl řešit soud, Paroubková však svému muži sama ustoupila.

Mezi bývalým premiérem Jiřím Paroubkem a jeho manželkou Petrou to už nějakou dobu pořádně vře. Rozvádí se a svádí tvrdý boj o dceru Margaritu i společný majetek.

Předmětem sporů byl až doteď i jejich dům v pražské Velké Chuchli, který si za 8,5 milionů korun pořídili v roce 2011. Jak Paroubek prozradil už dříve, koupili ho ze společných peněz, v katastru ale byl zapsán na jeho ženu.

Jenže Petra Paroubková se o dům v rámci majetkového vyrovnání odmítala rozdělit. Její muž se proto rozhodl hnát svoji stále ještě zákonnou manželku opět před soud, jako předtím už několikrát. 

A vyplatilo se. Více než rok trvající tahanice měla být rozhodnuta 7. března, Paroubková ale ještě předtím kývla svému manželovi na smír a sama od sebe ho nechala do katastru zapsat jako polovičního majitele. On proto žalobu stáhl.

Paroubek tedy dosáhl svého. Poloviční vlastnictví bylo maximem, celý dům, vzhledem ke koupi ze společných peněz, by do vlastních rukou dostal těžko. Teď si může mnout ruce, jako osobní výhru ale spor o dům nebere. Já to (zapsání do katastru, pozn. red.) beru jako normální, prostě je to tam zapsaný,“ prozradil pro iDNES.cz. Víc ale záležitost komentovat nechtěl.

Manželství Paroubkových se rozpadlo začátkem loňského roku, oficiálně se ale stále nerozvedli, protože musí nejprve vyřešit všechny spory o majetek i dceru Margaritu. „Bude to ještě na dlouhé měsíce, v některých ohledech na léta,“ prozradil Expresu bývalý premiér v listopadu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:50 pátek 6. července 2018. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 12
  • 9
  • 9
  • 8
  • 7