Paroubek promluvil o šílených tweetech „Barbie“ Borůvkové

Naprosto bizarní kauza baví nejen českou politickou scénu poté, co se ministr zahraničí Lubomír Zaorálek nechal vyprovokovat útoky manželky švýcarského a lichtenštejnského velvyslance Karla Borůvky tak, že ho i přes bezproblémový výkon povinností odvolal. Nyní zuřivou dámu, které se přezdívalo „Paroubkova Barbie“, okomentoval sám expremiér.

Sexuální harašení, klientelismus, opilství, milostné vazbyto je obrázek, který svými příspěvky na sociální síti Twitter vytváří Alena Borůvková o Ministerstvu zahraničí a jeho šéfovi Lubomíru Zaorálkovi.

A nutno dodat, že vydatně zásobuje, protože pro ni není problém vyprodukovat desítky tweetů denně.

Žena byla jednu dobu kandidátkou na post v ČSSD, ale neuspěla. Přesto jí mnozí označovali za “Paroubkovu Barbie“. Nějaké bližší vazby s ní ovšem dnes Jiří Paroubek odmítá.

„Tehdy, v roce 2009, ji nominovala pražská stranická organizace jako kandidátku na místopředsedkyni strany. A protože jiná kandidátka nebyla, podpořil jsem jí,“ řekl nám expremiér a o jejich vzájemné relaci uvedl: „Nikdy nebyla mou spolupracovnicí.“

Jiří Paroubek si v době spolupráce s Alenou Borůvkovou žádných extrémních výkyvů v jejím projevu nevšiml. „Tehdy byla vcelku konformní,“ domnívá se a zároveň má i vysvětlení, proč se Borůvková „zbláznila“ a zahltila Twitter tolika urážlivými ataky. „Ve Švýcarsku se jako manželka velvyslance asi silně nudila,“ říká s lehkou nadsázkou k tragikomické kauze.

Lubomír Zaorálek na Twitteru vysvětlil souvislost odvolání Karla Borůvky s útočnými příspěvky jeho ženy takto: „Spolu s ním reprezentuje Českou republiku. I ona je v podstatě součástí diplomatického sboru. Navíc na ni velvyslanec pobírá příspěvek k platu.“

„Je naprosto nepřípustné, aby někdo v podobné pozici dlouhodobě v emailech, sms zprávách či na sociálních sítích útočil nejen na zaměstnance ministerstva, ale i na řadu dalších osob ve veřejném prostoru - novináře, úředníky apod.,“ tweetoval Zaorálek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:47 pondělí 31. července 2017. Anketa je uzavřena.

  • 85
  • 56
  • 42
  • 23
  • 15
  • 14