Galerie: V Paříži zlikvidovali nelegální tábory migrantů. Mají pro ně nové bydlení...

Na severovýchodní periferii francouzského hlavního města probíhaly v posledních dnech policejní akce na příkaz pařížské starostky Anne Hidalgové. Cílem bylo zrušit a vystěhovat dva nelegální tábory migrantů na březích kanálů Saint-Martin a Saint-Denis.

Na dva tisíce lidí bylo vojenskou policií vystěhováno z improvizovaných nelegálních táborů na severovýchodě města poté, co lidskoprávní organizace opakovaně upozorňovaly na nedůstojné podmínky žadatelů o azyl, kteří kolem říčních kanálů žijí.

Stanové městečko kolem kanálu Saint-Denis pokřtěné názvem „Millenaire“ je dnes minulostí. Většina ze stovek migrantů se již nastěhovala do dvaceti připravených nemovitostí po celé Paříži.

Uprchlíci byli rozvezeni i do dalších domácností a upravených sportovních či víceúčelových hal. Celá akce proběhla pod patronátem ministerstva vnitra a kromě stížností humanitárních organizací ji odstartovalo utonutí opilého otce od rodiny v řece.

Migranti ze Súdánu, Eritreje a Somálska prý při svém přesídlování nekladli odpor. Bylo by překvapující, kdyby ano.

Místo nevyhovujícího slumu bez základních hygienických podmínek se stovky obyvatel divokých tábořišť a nemajetných žadatelů dostanou do nových, civilizovaných podmínek. Takových, jaké možná neznají ani ze svých afrických domovů. A navíc zcela zdarma.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:51 středa 3. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 10
  • 10
  • 10
  • 8
  • 8