Z vraždy prvňáčka (†7) z Pardubic policisté obvinili otce. Ten se pokusil o sebevraždu

Policisté vyšetřují záhadnou vraždu v Pardubicích (ilustrační foto). | foto: Profimedia.cz

Smrt teprve sedmiletého prvňáčka v Pardubicích je nejen tragická, ale také mimořádně záhadná. První nesrovnalostí v případu je, že záchranáři nejprve vyjížděli na pomoc dospělému muži, ale až na místě objevili chlapce v bezvědomí. Nikdo z okolí teď navíc nechápe, proč by měl čtyřicetiletý otec, který skončil v rukou policistů, svého syna vraždit. Byl prý slušný a problémy naopak dělala spíše jeho manželka. Na stole je varianta, že byl muž psychicky nemocný. Muž se podle nejnovějších informací po činu pokusil o sebevraždu, policie už ho z vraždy obvinila.

V jednu hodinu ráno během noci na pondělí vyjížděli záchranáři i policisté do rodinného domu v Pardubicích. Ohlašovatel jim totiž oznámil, že se na místě nachází „vyšinutý chlap“. Jenže na místě čekal muže zákona šok, našli tam teprve sedmiletého chlapce v bezvědomí. Záchranáři se ho pokoušeli hodinu oživit, bohužel ale neuspěli.

Na místě se v tu chvíli nacházeli čtyři lidé, mezi nimi zřejmě prarodiče a otec chlapce. Ten posléze skončil v rukou policistů. Je tedy otázkou, proč prarodiče záchranáře neinformovali o stavu dítěte, ale zavolali je na pomoc otci, který pravděpodobně útočil.

Podle všech informací se muž po činu pokusil spáchat sebevraždu. Policie ho měla v úterý ráno ze synovy vraždy skutečně obvinit, případ ale zatím komentovat nechce.

Že by za vraždou teprve sedmiletého školáka měl stát jeho vlastní otec, tomu nevěří lidé ze sousedství. Ti se shodují na tom, že šlo o slušného muže.

„Vůbec nechápu, proč by to dělal. Byl to takový klidný člověk, hodný,“ popsala FTV Prima místní žena. „Nevím, proč by to dělal. Byl celkem slušný,“ doplnil ji další ze sousedů.

V této ulici k vraždě došlo.

V šoku jsou i další sousedé, podle nichž se muž o rodinu příkladně staral. Z jejich vyjádření je ovšem patrné, že v domácnosti mohly určité problémy panovat.

„Velice slušný hoch, jezdil s náklaďákem. Vůbec bychom to do něj neřekli. Ale manželka je problémová, ta to podle nás zapříčinila. O děti se moc nestarala a byla k nim hodně nepříznivá a nepříjemná. Občas přišla i opilá,“ řekli serveru iDnes.cz.

Zatím nejreálnější variantou se tak zdá být psychická porucha údajného pachatele, kterého k otřesnému činu mohl vést chvilkový zkrat, k čemuž se přiklání i jeden ze svědků, jehož oslovil Blesk. Případ teď intenzivně řeší kriminalisté.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:52 středa 11. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 40
  • 23
  • 19
  • 17
  • 17
  • 17