Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    I z vás mohou být šéfkuchaři! Panzani provoní vaši kuchyň italským venkovem

    Panzani přichází na trh s novou prémiovou řadou těstovin Selezione di Chef. Unikátní know-how a domácí výrobní postup zaručují nadýchanější a vláčnější těstoviny, které chutí a vlastnostmi mohou směle konkurovat čerstvým těstovinám. Panzani zároveň rozšiřuje řadu omáček na těstoviny s rajčatovým základem o další tři varianty. | foto: Pavel Dvořák, Tilen Vajt

    Pandemická situace sice stále cestování příliš nepřeje, vy přesto nemusíte přijít o vůni čerstvých italských těstovin. Panzani uvádí na trh prémiové vaječné těstoviny Selezione di Chef, které jsou inspirované italským venkovem. Pokud se tak rozhodnete zůstat doma, vůně Itálie můžete díky Panzani vpustit do svých kuchyní!

    Během ročního lockdownu, kdy byly zavřené všechny restaurace a my jsme si museli převážně vařit doma, se z nás všech stali amatérští kuchtíci. Udělat ale dokonalé domácí těstoviny umí i tak málokdo.

    A od toho je tu Panzani přicházející na trh s novou prémiovou řadou těstovin Selezione di Chef. Unikátní know-how a domácí výrobní postup zaručují nadýchanější a vláčnější těstoviny, které chutí a vlastnostmi mohou směle konkurovat čerstvým těstovinám.

    „Inspirací pro novou řadu těstovin Selezione di Chef byl italský venkov a jeho osvědčená řemeslná výroba těstovin. Díky domácímu výrobnímu postupu, který zahrnuje hnětení těsta, jeho zrání a odležení jsme získali těstoviny s vlastnostmi čerstvých těstovin,“ vysvětluje Ivana Zajícová, marketing manager značky Panzani.

    To není vše. Podle Zajícové receptura těchto semolinových těstovin navíc obsahuje čerstvá vejce, která jim propůjčují vláčnost a charakteristickou chuť, jsou pevné na skus a zároveň se rozplývají přímo na jazyku.

    Pokud byste si nechtěli lámat hlavu ani s omáčkou, Panzani zároveň rozšiřuje řadu omáček na těstoviny s rajčatovým základem o další tři varianty.

    Milovníci hub jistě ocení Houbovou omáčku, připravenou ze žampionů a hříbků pečlivě vybraných a uvařených v rajčatové omáčce. Další novinkou je omáčka Lilek & ricotta a trojici novinek doplňuje varianta Cuketa & kozí sýr. I tyto dvě omáčky mají rajčatový základ, doplněný o grilovaný lilek či cuketu a další kvalitní ingredience podle konkrétní varianty.

    „Úspěch našich rajčatových omáček je založen na tom, že k výrobě jsou použita rajčata z italských polí, nikoliv ze skleníku. Rajčata dozrávající přímo na italském slunci získávají svou jedinečnou chuť a aroma, které jsou nenahraditelné. Díky následnému rychlému zpracování – do 48 hodin od sklizně – si tyto vlastnosti uchovávají i nadále. Navíc další zeleninu, kterou v omáčkách využíváme, zpracováváme metodou mražení, nikoliv sušení, ta je pak křupavá a jídlu dodává chuťovou i vizuální svěžest,“ vysvětluje Zajícová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 8:53 středa 27. října 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      2
    • Super
      1
    • Haha
      1
    • Cože
      1
    • Sladký
      1
    • Tvl
      1