Během ročního lockdownu, kdy byly zavřené všechny restaurace a my jsme si museli převážně vařit doma, se z nás všech stali amatérští kuchtíci. Udělat ale dokonalé domácí těstoviny umí i tak málokdo.
A od toho je tu Panzani přicházející na trh s novou prémiovou řadou těstovin Selezione di Chef. Unikátní know-how a domácí výrobní postup zaručují nadýchanější a vláčnější těstoviny, které chutí a vlastnostmi mohou směle konkurovat čerstvým těstovinám.
„Inspirací pro novou řadu těstovin Selezione di Chef byl italský venkov a jeho osvědčená řemeslná výroba těstovin. Díky domácímu výrobnímu postupu, který zahrnuje hnětení těsta, jeho zrání a odležení jsme získali těstoviny s vlastnostmi čerstvých těstovin,“ vysvětluje Ivana Zajícová, marketing manager značky Panzani.
To není vše. Podle Zajícové receptura těchto semolinových těstovin navíc obsahuje čerstvá vejce, která jim propůjčují vláčnost a charakteristickou chuť, jsou pevné na skus a zároveň se rozplývají přímo na jazyku.
Pokud byste si nechtěli lámat hlavu ani s omáčkou, Panzani zároveň rozšiřuje řadu omáček na těstoviny s rajčatovým základem o další tři varianty.
Milovníci hub jistě ocení Houbovou omáčku, připravenou ze žampionů a hříbků pečlivě vybraných a uvařených v rajčatové omáčce. Další novinkou je omáčka Lilek & ricotta a trojici novinek doplňuje varianta Cuketa & kozí sýr. I tyto dvě omáčky mají rajčatový základ, doplněný o grilovaný lilek či cuketu a další kvalitní ingredience podle konkrétní varianty.
„Úspěch našich rajčatových omáček je založen na tom, že k výrobě jsou použita rajčata z italských polí, nikoliv ze skleníku. Rajčata dozrávající přímo na italském slunci získávají svou jedinečnou chuť a aroma, které jsou nenahraditelné. Díky následnému rychlému zpracování – do 48 hodin od sklizně – si tyto vlastnosti uchovávají i nadále. Navíc další zeleninu, kterou v omáčkách využíváme, zpracováváme metodou mražení, nikoliv sušení, ta je pak křupavá a jídlu dodává chuťovou i vizuální svěžest,“ vysvětluje Zajícová.
Fotogalerie |