Panika v Bruselu: Muži z bundy čouhaly dráty! Byl to student a prováděl pokus

Belgická policie ve středu odpoledne uzavřela jedno náměstí v centru Bruselu poté, co dostala hlášení o velmi podezřelém muži. Ve třicetistupňovém vedru se zde procházel v zimní bundě, ze které mu navíc čouhaly podivné dráty. O případu informovala belgická média.

Paniku na náměstí Place de la Monnaie/Muntplein způsobil muž, který měl na sobě navzdory velkému vedru těžký zimní kabát. Podle policie se choval velmi podezřele a z oblečení mu vykukovaly dráty. Policie se proto rozhodla jednat.

„Rozhodli jsme se, že nebudeme nic riskovat,“ uvedl tamní policejní mluvčí Christian De Coninck. Muž byl zpacifikován komandem přímo na ulici, okolí náměstí bylo evakuováno.

Čtyři hodiny hodiny ho měli na mušce odstřelovači, dokud pyrotechnici nemohli s naprostou přesností prohlásit, že na sobě nemá nálože.

Výsledek je ale poněkud úsměvný. Nakonec se totiž ukázalo, že muž není žádný terorista, ale student, který prováděl vědecký experiment související s elektromagnetickým záření.

Podobné obavy jsou na místě. Obzvlášť po nedávném teroristickém útoku na istanbulském letišti, kam přišli útočníci rovněž v zimních bundách, čímž upoutali pozornost ochranky a spustila palba. Teroristé nálože schované pod bundách odpálili (psali jsme zde). Zemřely na čtyři desítky lidí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:38 čtvrtek 17. listopadu 2016. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 11
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6