Věříme v jeho nevinu! Rodina Otakara S. se nemůže smířit s tím, že by Míšu zabil

  • Policie odložila případ pohřešované Michaely Muzikářové
  • Školačku z Ústí nad Labem hledají kriminalisté od 11. ledna
  • Hlavním podezřelým byl její otčím Otakar S.
  • Ten koncem ledna spáchal sebevraždu
  • Policie uvedla, že žádnou jinou osobu nepodezřívala
Policie ho dodnes bere jako jediného podezřelého v případu pohřešované Míši Muzikářové. Příbuzní na Otakara S. vzpomínají ale jen v dobrém a jen těžko se smiřují s tím, že je téměř tři čtvrtě roku spojován s případnou smrtí ústecké školačky.

V pátek dopoledne policie definitivně „poslala k ledu“ případ pohřešované Michaely Muzikářové z Ústí nad Labem. Třináctiletá školačka se pohřešuje od 11. ledna.

Jediným podezřelým byl Otakar S., otčím malé dívky. Ten ale pod tlakem veřejnosti spáchal koncem ledna sebevraždu. Pozůstalí ho dlouhou dobu hájili a věřili, že by Míše neublížil. Jak se na celou věc dívají teď s odstupem času? 

Redakce Expresu postupně zkontaktovala Otakarovu sestru, matku i syna. Pro všechny tři je samozřejmě nesmírně těžké smířit se s tím, že policie i velká část republiky vidí jejich blízkého jako vraha malé školačky.

„Pořád tajně doufám, že to neudělal a přijdou s verzí, že ji někdo unesl. Ale obávám se nejhoršího. Tedy toho, že ho policie skutečně obviní,“ říká pro Expres.cz sestra Otakara S. Irena.

Ta navíc přiznává, že Otakar nebyl žádný svatoušek. „Ale zase to nebyl člověk, který by někomu něco udělal vědomě,“ brání svého bratra Irena. 

Dlouhodobě se Otakara S. zastával i jeho syn Ota, který ze sebevraždy otce viní zejména policii. „Zamotali se do toho a nevěděli zpočátku co dělat, tak se upnuli jen na něj,“ říká Expresu mladík.

Otovi smrt otce změnila život k nepoznání. Zažíval muka. Po osmi měsících se s tím už ale naučil žít. „Byl jsem na dně, musel jsem se postavit na svoje nohy a tohle období překonat.“ 

Ota po celou dobu názor nezměnil a nadále věří v to, že je jeho otec nevinný. „Nikde není žádný důkaz, že by to udělal. Jen ho všichni odsuzovali skrz to, jaký byl,“ vysvětlil Ota.

O svého milovaného syna přišla paní Irena C., která je velmi smutná i z toho, že je pošpiněno jméno celé rodiny. „Nikdy se nesmířím se smrtí svého syna a to, že je spojován jakkoli se zmizením Míši, a dokonce s její smrtí, to prostě nikdy nepřekonám. A to, že je pošpiněno i jméno otce mých dětí, o tom už radši nemluvím,“ svěřila se Expresu žena.

Její trápení jen tak neskončí. Ztrátu syna oplákává dodnes. „Můj život už nikdy nebude jako předtím,“ smutní Irena C.

Minimálně v jednom mají všichni Otakarovi příbuzní pravdu. Ať už dopadne případ jakkoliv, tak jednoruký muž, který se koncem ledna oběsil, bude navždy spojován se zmizením Michaely Muzikářové. Ať bude rodina dělat cokoliv, této nálepky se už bohužel nezbaví.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:45 neděle 14. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 8
  • 5
  • 5
  • 4
  • 4