Tajné spisy o zmizelé Míše: Jak Ota S. zametal stopy a chtěl oklamat policii

Tajné policejní spisy k případu zmizení Míši Muzikářové, které se nyní dostaly na veřejnost, odhalují pozadí případu a především povahu hlavního podezřelého - zesnulého Oty S. Kriminalisté ho vykreslují jako sexuálního fantoma, který uspával dívky hypnogenem, obratně manipuloval s dívčinu matkou a chtěl zmást i vyšetřovatele.

Jakmile bylo zmizení Míši Muzikářové ohlášeno na policii, kriminalisté začali zcela logicky vyslýchat příbuzné a další osoby, které měly k dívce blízko. Mezi nimi byl také Ota S., partner její matky. Vzhledem k tomu, že jeho kriminální minulost je celkem bohatá a navíc pro něj bylo v tu dobu chystáno předvolání kvůli údajnému pohlavnímu zneužití Míšiny kamarádky, bylo velmi logické, že se o něj policie zajímala.

Ačkoli ho tedy kriminalisté podezřívali už od samého začátku, při výslechu se Ota S. dušoval, že s tím nemá nic společného, a v době, kdy Míša pravděpodobně zmizela, byl doma. To se posléze vyšetřovatelé pokoušeli prověřit a údaj o pohybu jeho mobilního telefonu tomu skutečně odpovídal. Nějakou dobu tak nebylo vůbec možné tuto výpověď jakkoli zpochybnit.

Nyní se však objevila informace o tom, že se kriminalisté krátkou dobu po tom dověděli, že auto Oty S. zachytila v osudný den bezpečnostní kamera, jak se v sedm hodin ráno odkudsi vrací do Ústí nad Labem. Tento rozpor prý sám nikdy nebyl schopen přesvědčivě vysvětlit.

Nabízí se tak jediné vysvětlení. Ota S. mohl počítat s tím, že jej policie bude chtít sledovat, protože nejspíš prováděl oné noci něco nekalého. Proto telefon záměrně nechal doma, aby si vytvořil alibi. Protože se ale jedná o nepřímý důkaz a navíc je Ota S. již po smrti, není možné mu cokoli dokázat. Dokud tak nebude nalezeno Míšino tělo, případ se z místa nepohne...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:20 sobota 25. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 7
  • 5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 3