Muž v Ostravě se zbraní zaútočil na exekutora. Policie ho na místě zastřelila

Policie v Ostravě byla dnes dopoledna nucena zastřelit člověka. Jednalo se o dlužníka, u kterého probíhala exekuce majetku. Muž v jejím průběhu se zbraní zaútočil na exekutora a jeho doprovod. Po několika výstřelech nezbylo policistům nic jiného než útočníka zneškodnit.

Provádění exekuce v Ostravě - Hrabůvce se dnes dopoledne zvrhlo v kravaý masakr. Dlužník, u nějž doma docházelo k exekučnímu zabavování majetku, situaci nezvládl a na exekutora a jeho doprovod zaútočil.

Muž vytáhl dlouhou palnou zbraň a na exekutora vystřelil. Poté, co vykonavatele soudní moci zasáhl, postřelil ještě jeho ženský doprovod a jednoho z policistů přítomných u exekuce.

Zbývajícím policistům ve vypjaté situaci, kdy smyslů zbavený střelec odmítal uposlechnout výzvy a hrozilo, že bude osoby, které se účastnily výkonu exekuce nadále ohrožovat na životě, nezbylo nic jiného, než rozběsněného dlužníka na místě zastřelit. Střelbu dle policejních předpisů vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Policejní mluvčí Moravskoslezského kraje Gabriela Holčáková uvedla, že k případu se policisté nebudou vyjadřovat až do odpoledne, kdy proběhne tisková konference. Postřelené osoby byly přepraveny do nemocnice.

Sousedi útočníka, který v minulosti pracoval u policie, popisovali jako samotářského a agresivního podivína, který shromažďoval na svém pozemku zbytečné věci a často pytlačil v lese. Nebylo výjimkou, že na zahradě se mu povalovala mrtvá ilegálně ulovená zvířata, která zde počala zahnívat.

Podrobnosti pro vás sledujeme a budeme vás informovat o dalším vývoji případu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:44 čtvrtek 17. listopadu 2016. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 11
  • 10
  • 9
  • 9
  • 8