Smrt dívenky (†9) v Ostravě: Svědek ji viděl padat samotnou, vrah skočil až po ní

Česko se stále ještě vzpamatovává z tragické smrti teprve devítileté holčičky, kterou z desátého patra ostravského paneláku vyhodil její bratr. Okolí zachvátila ponurá nálada a obyvatelé domu o tragédii nechtějí mluvit, nyní se však objevilo svědectví muže, který dívenku viděl ve chvíli, kdy se řítila k zemi. Nyní je tak jasněji v tom, jak přesně její smrt probíhala.

K tragédii na jednom z ostravských sídlišť došlo už ve čtvrtek, přesto však nad ní stále visí řada otazníků. Jak jsme vás informovali již včera, existují dvě verze toho, jak měly poslední chvíle života devítileté dívenky probíhat.

Podle svědectví jim předcházela hádka, po níž se její osmadvacetiletý bratr rozhodl ke zcela bestiálnímu kroku. Dívku měl podle jedné verze vzít do náruče a z desátého patra vyskočit s ní, podle druhé verze ji nejdříve vyhodil a až poté skočil za ní. 

Podle nejnovějšího svědectví, které získalo TN.cz, se zdá být v této otázce jasněji.

„Kamarádka naproti z baráku psala, že její známý zrovna šel kolem a viděl, jak ta malá padá. Šel za roh se schovat, jelikož se mu udělalo zle, a volal záchranku. Když se vrátil, tak už tam ležel i muž,“ popsala jedna z místních obyvatelek.

S největší pravděpodobností tak muž dívenku skutečně vyhodil z paneláku samotnou a až poté skočil za ní. Zatímco dopadl na zábradlí a byl na místě mrtev, dívka po pádu ještě několik dalších chvil žila.

Kriminalisté teď motiv zrůdného činu i jeho další okolnosti prověřují. Případ vyšetřují jako vraždu.

„Oni tu byli navštívit svou další sestru a nikdo neví, co se stalo, protože prý byl hodný. Neměl problémy,“ potvrdila TN.cz místní žena, že vrahovy důvody k vraždě zahalují otazníky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:09 středa 31. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 14
  • 9
  • 9
  • 8
  • 7