Místo studentské čtvrti no-go zóna: Za napadení a krádeže v Ostravě může podvodný projekt

Nejdříve zbabělé okradení seniora, teď dokonce brutální napadení. Ostravští policisté vyšetřují hned dva zločiny, které se odehrály v krátkém časovém rozmezí jen nedaleko od sebe. Podle místních je příčinou problémů lokalita, kde skoupila domy podnikatelka slovenského původu. Slíbila tam vybudovat studentské městečko, jenže namísto toho se z ostravské části stává no-go zóna!

Nejdříve parta zlodějů sprostě okradla důchodce o peněženku, teď Česko obletěly dokonce záběry brutálního napadení před místním obchodem. Ostravští policisté vyšetřují hned dva zločiny, které se odehrály jen nedaleko od sebe.

Jak v reportáži upozornila televize Prima, stopy zřejmě vedou do jedné ze čtvrtí, která se nachází kousek od míst, kde ke zločinům došlo. A ta má opravdu hodně zajímavý příběh.

Byty koupil nový majitel, který nasliboval, že tam hodlá vybudovat studentské městečko. Vidina hipsterských kaváren a mládežníků, kteří sedí v trávě opřeni o strom s nosem zabořeným v učebnicích, ale brzy vzala za své.

Do domů se začaly stěhovat problémové osoby, s největší pravděpodobností právě takové, které stojí za okradením seniora i brutálním napadením.

„Nový majitel sestěhoval do té lokality komplikované nájemníky. My mu to vyčítáme už dva roky, dokonce jsme mu teď uložili pokutu za porušení smlouvy. Nicméně bohužel, ty domy jsou prodané. Dneska, zpětně viděno, musím přiznat, že to byla chyba. Že jsme se pravděpodobně nechali napálit hezkým projektem,“ řekl Primě Patrik Hujdus, starosta městského obvodu Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky.

Studentské městečko se nekoná, namísto toho se z ostravské čtvrti stala vyloučená lokalita.

Reportéři každopádně kontaktovali Lenku Bardíkovou, ženu ze Slovenska, která právě přinejmenším několik domů ve čtvrti vlastní. Ta se dušuje, že plány na studentské městečko stále platí.

„Studentské městečko platí, pravděpodobně bude v menším rozsahu, než jsme původně plánovali, a to vzhledem k ekonomické situaci na trhu a tak dále, ale ty rekonstrukce pokračují,“ řekla Bardíková.

Zatím každopádně platí takový stav, že se ze čtvrti stala v podstatě no-go zóna, kam musí každou chvíli vyrážet policie.

„Jedná se o část Ostravy, kde policisté opravdu často vyjíždějí k různé trestné činnosti, ať už se jedná o krádeže, loupeže, či napadení. Právě proto máme v této lokalitě zvýšený počet policistů,“ prozradila mluvčí policie Eva Michalíková.

Jak hodlají v Ostravě problém řešit? Podle starosty Hujduse by mohl pomoci zákaz prodeje alkoholu po deváté hodině večerní. Ten se nyní bude snažit prosadit. Některá místa by podle něj také mohla být bezdoplatkovou zónou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:26 středa 13. května 2020. Anketa je uzavřena.

  • 35
  • 33
  • 26
  • 25
  • 24
  • 24