Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koukalová & Konečný: Polibte si prsten, hoši. Teplický večírek papalášů má být teprve začátek kauzy

    Narozeniny teplického pacholka Petra Bendy, kam přijeli všichni pracovat. | foto: koláž Expresu

    Představte si potemnělé město a starý luxusní hotel, k němuž se sjíždějí drahé vozy, v zaparkovaných autech se tajně krčí fotografové a do hotelu vcházejí vlivní lidé. To není scéna ze sicilské svatby z filmu Kmotr, ale jsme v Teplicích, kam za místním rádoby bossem přijíždí policejní šéf, bývalí a současní poslanci, vládní zmocněnec a jejich manželky, které možná vyskočí z dortu, protože proč by to neudělaly, když jim to pacholek z Teplic nakáže. Není to Marlon Brando, ale bývalý vekslák Petr Benda a vám proběhne hlavou, jak obrovskou moc musí mít tenhle chlápek, když tolik lidí kvůli němu riskuje životní kariéru jen proto, aby mu popřáli k narozeninám a poníženě mu políbili prsten.

    Prymulova schůzka na Vyšehradě byla první velká kauza, kdy se tehdejší ministr zdravotnictví potkal s Faltýnkem krátce poté, co sám vyhlásil opatření, která bychom měli dodržovat. Do zavřené restaurace na Vyšehradě si vyšlápl s dalšími politiky a byznysmeny, nicméně k nějakému aspoň jemu malému dobru budiž to, že rozhodně nemohl čekat, že by ho někdo sledoval nebo by snad někdo ze sousedů volal policii, nikdo před ním totiž takový průšvih ani neudělal. Tehdy padla jen jeho hlava, což bylo vzhledem k jeho postavení logické. Následoval Kalousek na pivu v další restauraci, Jurečka s pivem na ulici, Klaus na obědě u svého známého, samy o sobě to byly ale střípky a zdálo se, že pokud někdo něco dělá tajně za našimi zády, aspoň si u toho dává pozor.

    Je třeba ale říct, že když (nejen) k nám dorazila informace, že se v Teplicích chystá narozeninová oslava Petra Bendy, bude se konat tehdy a tehdy na tom a tom místě a chystá se tam i Jiří Paroubek nebo Jiří Šlégr, rozhodně jsme měli na srdci mnohé, ovšem pocit překvapení to vážně nebyl. Tyto dva, respektive tři, bychom s ohledem na kamarádíčkování a založení strany LEV 21 čekali spolu, Paroubek se jako papaláš ostatně choval vždycky, ale že se tam pojede dobrovolně odstřelit Milan Hnilička či policejní šéf Vladislav Husák, to nám hlava nebere.

    Ukazuje to jen na jedno, co se evidentně stále nezměnilo.

    Politiky někde zezadu ovládá jakýsi kmotr, jenž nemá žádné funkce a povětšinou má obvykle mizerný životopis. Něčím se vyučil, v 80. letech jezdil po městě starým mercedesem a prodával pod rukou kdeco, v 90. letech se z něj stal milionář a jako mazlíčka si choval nějakého troubu, který to časem dotáhl minimálně na ministra. Těmto lidem nikdy nikdo nic nedokázal, a jak můžeme vidět, jejich vliv ani po třiceti letech od revoluce neupadl. Stačí písknout a na zakázaný večírek do hotelu přijede jakási sbírka rádoby elit, ale co je nejvíc neuvěřitelné pod všemi neuvěřitelnými slunci, je to, že Benda a ta jeho parta si ani nedělali hlavu s tím, že by to mohlo někomu vadit. Prostě fuck off, my si tady budeme dělat, co se nám chce, nazdar.

    V hotelu normálně fungovala recepce, obsluhovali číšníci a kolemjdoucí mohli vše vidět na vlastní oči, protože se všude svítilo jako na 1. máje. O večírku věděla půlka Teplic a možná o něm věděla i policie, protože i v Teplicích se v ten den konaly šťáry, ale k hotelu nikdo záhadně nejel.

    Tak si z toho hlavně pamatujte, s jakou drzostí jsou tito lidé přesvědčeni o vlastní nadřazenosti a nedotknutelnosti, protože i přes to všechno, kdy byly noviny plné mnoha lidí, kteří porušují předpisy, to tyhle lidi neodradilo ani omylem.

    „Čtyřicátník Benda je dítětem tzv. trasy, jak na severu říkají pár kilometrům tahu E55, kde je vše možné. Někteří místní si ho pamatují, jak ještě před listopadem 1989 testoval před teplickým Tuzexem privátní monetární politiku známou z filmu Bony a klid,“ píše ve svém komentáři Petr Holec.

    „Je to arogantní hlupák, nenáviděná osoba v Teplicích a ostuda ČSSD. Kdo se mu zkusí postavit, špatně dopadne,“ popsal Bendu místostarosta Moldavy Jaroslav Pok.

    „Petr Benda vždy manželovi kryl záda hlavně finančně. Na žádné jeho oslavě nikdy nechyběl,“ řekla nám Paroubkova manželka Petra, která naznačila, že na oslavu měla jet s Paroubkem i její dcera, ale ona si to nepřála, přestože ji měl exmanžel ujišťovat, že to „Petr má zařízený“.

    Jak je vidět, Péťa z Teplic má možná zařízené strážníky, aby se jeho otevřenému hotelu v zavřené době vyhnuli, ale rozhodně si nedokáže zařídit moc nad bulvárem.

    Petr Benda, teplický pacholek, si luskne a přijede mu tam liberecký policejní ředitel, který by je měl jinak, kdyby dělal svou práci, vykázat všechny do jednoho ven, a ne se mu tam lísat. Všichni ti do jednoho, kteří tam byli, jsou si sebou natolik jisti, že se ani neobtěžují si vymyslet společnou výmluvu. To, co z nich padalo, se nedá nazvat jen pouhým blábolem, jsou to vyloženě kecy, které vás zdravě naserou. Všichni tam jeli na pracovní schůzku a najednou zničehonic bouchlo šampaňské, policejní šéf Husák by sice rád před šampaňským utekl, ale nakonec tam musel přespat, protože bohužel se bál venku větru. Sice je to policejní šéf a ti se nebojí nikoho a ničeho, tedy pokud venku nefouká rychlostí pět kilometrů za hodinu, to se pak třesou kolena nejednomu hrdinovi, že?

    Je načase si položit otázku, zda jsou všichni z nich skutečně tak hloupí, že jedou do centra města v době, kdy se nemůže nic, anebo mu jsou tak zavázáni, že nemohou odmítnout Bendovo pozvání? Toto totiž není konec kauzy, to je teprve její začátek. Bulvár vám přinesl fotky a důkazy, ale seriózní média by měla klást otázky, jak je možné, že tito lidé musí naklusat k vekslákovi do hotelu a tam se mu poklonkovat s dárky a ukazovat mu svoje manželky.

    Vyzýváme všechny ty hlídací psy demokracie, aby kromě řečí o Rusku taky začali něco dělat, evidentně nejde jen o aroganci mocných, ale mnozí funkcionáři jsou ve svých pozicích jen loutkami a staví je do latě slamotrusové z diskoték.

    Nezbývá závěrem než doufat, že Lucie Králová na příkaz svého partnera Šlégra vyskočila z dortu, aby tam byla aspoň nějaká zábava, když jste tam všichni museli přijet pracovat, jak tvrdíte. Benda si evidentně ten největší dárek na svoje narozeniny vybral, a to vaše kariéry, o které jste právě přišli.

    Gratulujeme od srdce a věříme, že vám toto přátelství stálo za to.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:50 čtvrtek 27. května 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      840
    • Trapas
      32
    • Haha
      29
    • Tvl
      27
    • Sladký
      16
    • Cože
      15
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...