Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vraťte se a přineste nám mír, prosil Orbán u Trumpa! Maďara učarovala Melanie

    V pátek večer zazněly tóny písně „Pretty Woman“ od Roye Orbisona, když bývalý prezident Spojených států Donald Trump zorganizoval formální večeři pro maďarského premiéra Viktora Orbána. Avšak největší pozornost přitahovala Melania Trump, která se objevila po boku svého manžela.

    Melania, bývalá první dáma, byla nečekaným hostem této události. Všichni zvědavě sledovali její přítomnost, neboť se v průběhu volební kampaně v roce 2024 objevovala vedle svého manžela jen velmi málo. Dokonce se spekulovalo o odluce po prohraných prezidentských volbách.

    Maďarský premiér Orbán, který se sešel s Donaldem Trumpem v jeho floridském sídle v pátek večer, byl úplně okouzlen bývalou první dámou. Na svém účtu na Instagramu dokonce zveřejnil záběry setkání s Melanií a označil je titulkem „Pretty Woman“. Jeho zájem o ni nebyl pouze slovní; předal jí obrovský kytici květin, což jí zjevně udělalo radost.

    Maďarský premiér Viktor Orbán předává Melanii Trumpové obrovský svazek květin v rámci pečlivě připraveného scénáře.

    Melania přitahovala pozornost nejen svou elegancí, ale také svým šarmem. V celobílém obleku s kalhotami působila dojmem noblesy a sebevědomí.

    Orbán, který si byl vědom symboliky okamžiku, sdílel na svém Instagramu další záběry, tentokrát setkání se svým týmem a Trumpovým týmem. Všechny záběry naznačovaly, že Orbánovi záleží na získání přízně bývalého prezidenta.

    Dejte nám mír, prosil Orbán

    „Maďarsko potřebuje mír. Mír se jmenuje Donald Trump,“ napsal k jednomu z videí, ve kterých hovoří o válce na Ukrajině, kterou před více než dvěma lety rozpoutalo Rusko.

    Maďarská vláda byla donedávna v Evropské unii jedinou, která udržovala kontakty s Ruskem navzdory ruské invazi na Ukrajinu. Po nástupu premiéra Roberta Fica k moci loni na podzim smířlivou politiku vůči Moskvě zastává i Slovensko. Trump tlačí na své republikánské příznivce v Kongresu, aby blokovali 60 miliard dolarů (kolem 1,4 bilionu Kč) na podporu Kyjeva, k jehož schválení vyzývá Biden, připomněla AFP.

    Bývalý prezident Trump a maďarský premiér Viktor Orbán se večer v pátek fotili na Trumpově sídle Mar-a-Lago v Palm Beach na Floridě.

    „Návštěva se zaměřila na budování vztahů mezi americkými a maďarskými konzervativci a na výhody, které by mohlo přinést listopadové zvolení Trumpa prezidentem,“ řekl k setkání agentuře AFP Orbánův spolupracovník Gladden Pappin. Podle Trumpovy prezidentské kampaně maďarský premiér s exprezidentem jednali o „řadě otázek, které se týkají Maďarska a Spojených států, včetně zásadní důležitosti silných a bezpečných hranic, které by chránily suverenitu každého národa“. Současný prezident Joe Biden schůzku s Orbánem kritizoval, podle něj Trump usiluje o nastolení diktatury.

    Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump hovoří s maďarským premiérem Viktorem Orbánem během jejich setkání na Trumpově sídle Mar-a-Lago v Palm Beach na Floridě.

    Nástup diktatury

    „Víte, s kým se dnes setkává v Mar-a-Lago?“ ptal se Biden na předvolebním shromáždění ve Filadelfii. „S Orbánem z Maďarska, který prostě a jednoduše řekl, že si myslí, že demokracie nefunguje, a chce (nastolit) diktaturu,“ dodal.

    „Vidím budoucnost, kdy budeme demokracii bránit, ne ji oslabovat,“ prohlásil také 81letý demokratický politik, který se podle všeho s republikánem Trumpem v listopadu znovu střetne v prezidentských volbách. Právě obrana demokracie a demokratických hodnot je jedním z hlavních témat Bidenovy kampaně.

    Trump a Orbán společně jednali na Floridě.

    Fotogalerie