Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Opilý policista způsobil vážná zranění a teď mu hrozí vyšší trest. Až deset let za mřížemi

    Útok opilého policisty | foto: twitter

    Opilý policista společně s jeho přítelkyní napadl začátkem letošního roku rovnou několik dívek a ochranku v jednom z pražských barů. Muži teď hrozí vyšší trest kvůli vážnému zranění jedné z napadených.

    Dívka po napadení utrpěla zlomeninu nohy a byla převezena do nemocnice, kde podstoupila operaci.

    „Byla tam nějaká delší rekonvalescence, protože dostala do kotníku šrouby a musí po operaci nadále rehabilitovat,“ uvedla jedna z svědkyň.

    Původně byl případ řešen pro možné výtržnictví, ale doba léčby zraněné může nasvědčuje tomu, že se bude jednat o ublížení na zdraví. Pokud bude rekonvalescence trvat déle než šest týdnů, policistovi hrozí místo původních šesti měsíců až tří let vězení výrazně vyšší trest - dva až osm roků. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) by mohla případ brát i jako trestný čin těžkého ublížení na zdraví, v tom případě by mu hrozil trest odnětí svobody na tři až deset let.

    „Sepisujeme a podepisujeme poslední dokumenty, které si od nás vyšetřovatel vyžádal, aby se mohlo podezřelému dát případné obvinění,“ uvedla v úterý jedna z poškozených mladých žen.

    Do baru na pražském Smíchově dorazila skupina včetně agresivního policisty už v podnapilém stavu. Bar měli navštívit po slavnostním policejním plese a policista přišel vce slavnostní uniformě. Podle svědkyň byl agresivní už uvnitř baru, kde útočil fyzicky hned na několik dívek a žen a také na členy ochranky.

    „Přimáčkl mě k baru, držel mě tam a omezoval. Choval se nepříjemně a byl ožralý. Odstrčila jsem ho od sebe a řekla mu, ať na mě přestane sahat, on se ale se mnou pošťuchoval, tak jsem odešla z baru pryč, protože mi to bylo nepříjemné. Nejdřív tam s přítelkyní v dolním patře zmlátil nějaké dvě holky, pak cestou nahoru rozdal i pár ran vyhazovačům a potom jsem je potkala u dveří a dostala jsem ránu od jeho přítelkyně, úplně nečekaně,“ zněly výpovědi poškozených dívek.

    Jeho chování vyvrcholilo právě venku před podnikem, kde brutálně napadl a zaklekl jednu z dívek. Pomáhat mu v tom měla i jeho přítelkyně, která je také policistka. Ta mimo službu zatím postavena nebyla.

    „Stále čekáme na GIBS, jak vyhodnotí, zda spatřuje v jednání této policistky přestupek anebo trestný čin. Podle toho, jak inspekce rozhodne, budeme její případ řešit. Do té doby zůstává ve službě,“ uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

    Fotogalerie