Vyloudil tisíce, pak chlemtal rum! Svědectví ženy, kterou měl okrást Ondřej z Prostřena

Vzbudil ve mně lítost, tak jsem mu poslala peníze a on je utratil za alkohol! Expres mluvil s ženou, která tvrdí, že ji i její kamarádky okradl hendikepovaný Ondřej Peluňka, jenž tento týden září na televizních obrazovkách v kuchařské show Prostřeno. Údajně měl několika ženám říct, že je v nelehké životní situaci, a poprosit je o pomoc, kterou nejspíše zase tolik nepotřeboval. „Posílal nám pak fotografie, jak chlemtá rum na nádraží,“ svěřila se Expresu údajně okradená žena. Co na to Ondřej?

V oblíbené televizní show Prostřeno tento týden vaří Ondřej Peluňka, který nemá ani ruce, ani nohy. Hostům u stolu padl do oka, mají ho za pohodáře, jenž svůj těžký život zvládá s bravurou. 

Na sociálních sítích se ale objevilo několik svědectví žen, které tvrdí, že je hendikepovaný muž okradl. Když po něm chtěly vysvětlení a pochopitelně peníze zpět, prý si je zablokoval.

Expres jednu z těchto žen kontaktoval, nechtěla být uvedena celým jménem. Prozradila nám, k čemu mělo před časem dojít.

„Byl to můj kolega. Brečel, že má insolvence a zastavený důchod. S holkami v práci nám ho bylo líto. Začaly jsme mu tedy posílat peníze a jídlo. Jedna kolegyně samoživitelka za něj dokonce pracovala, výplatu ale pobíral on. Slíbil jí, že jí něco dá, ale to se nestalo. Zmizel nám z očí, přestal komunikovat. Hlavně že nás nazýval rodinou a říkal, jak moc jsme skvělé,“ říká Expresem oslovená žena, podle níž se poté Ondřej bývalým kolegyním ještě chlubil, co si za jejich peníze koupil.

„Poslal nám fotky, jak chlemtá rum na nádraží. Jídlo, které jsme mu s holkami poslaly, nechal uhnít. Takto se nechová člověk v nouzi,“ říká Ondřejova bývalá kolegyně, která hendikepovanému muži dala zhruba pět tisíc korun.

„Je to šikovný hoch, ale hraje na city. Přeji mu, ať se mu daří, ale zároveň nechci, aby se další lidé napálili, tak jako třeba já,“ dodává paní Kateřina.

Ondřej Peluňka

Ondřej: Nejsem bez chyb

Ondřeje Peluňku, jehož z podobných „praktik“ podezírá mnoho dalších žen na sociálních sítích, jsme kontaktovali. Nejprve se k celé situaci chtěl vyjádřit a navrhoval osobní schůzku. Když jsme mu ale sdělili, co přesně nám jeho bývalá kolegyně řekla, stáhl se a přestal komunikovat.

Na Facebooku do různých skupin ale Ondřej rozeslal jakési prohlášení, v němž přiznává, že se nechoval zrovna fér.

„Dnes jsou dostupné informace skoro o všech, stačí hledat. Ti, co mě opravdu znají, vědí o mně, že nejsem bez chyb. Ten zbytek mě zná na základě pomluv z internetu či z druhé ruky,“ píše Ondřej, který nejspíše naráží na to, že podle mnohých proti němu bylo vedeno i insolvenční řízení.

Ondřej Peluňka reaguje na to, že ho lidé na Facebooku nazývají podvodníkem.

Ať je to, jak chce, všichni jistě musí smeknout před Ondřejovou odvahou jít do pořadu Prostřeno. Své umění televizním divákům předvede už tento čtvrtek. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:48 čtvrtek 8. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 78
  • 59
  • 49
  • 33
  • 32
  • 27