Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kryje olomoucký primátor průšvihy svého asistenta? Mladík měl ohrožovat zdraví lidí

    Kauza z Olomouce | foto: Expres Koláž

    Olomoucký primátor Antonín Staněk má na krku ostudu, kterou mu měl uříznout jeho osobní asistent a řidič Richard Schwarz. Ten se podle svědectví moderátora Davida Hrbka nechvalně vyznamenal během Olomoucké muzejní noci, kdy na náměstí měl podle popisu událostí Schwarz bezohledně najíždět autem do davu lidí a poté, co jej kolemjdoucí na nebezpečné počínání za volantem upozornili, začal se chovat vulgárně!

    Richard Schwarz pracuje pro olomouckého primátora Antonína Staňka jako osobní asistent a řidič. Svému nadřízenému však 12. května udělal kaňku na pověsti, a to během Olomoucké muzejní noci. Při této příležitosti ve městě hrála kapela Garage a pod pódiem stálo kolem 500 lidí, když se Schwarz pokusil davem lidí projet ve svém (pravděpodobně služebním) automobilu.

    Udělal to však velmi bezohledně, protože bavícímu se davu najel dle svědectví moderátora Davida Hrbka, který celou událost popsal na svém Facebooku, prakticky do zad, jelikož v hluku z koncertu postávající lidé neměli šanci postřehnout nastartovaný motor. K neštěstí tak nedošlo jen zázrakem.

    Když přihlížející jeho počínání konfrontovali, protože je svou jízdou přímo ohrožoval, Schwarz se podle svědků zachoval velice nevybíravě.

    „Když jsem hned poté na něj křičel přes začouzené sklo auta, jestli se zbláznil, ukázal na mě prostředník. A ještě u toho telefonoval a tvářil se ohromně arogantně,“ uvedl na svém facebookovém profilu moderátor David Hrbek.

    „Pár minut poté jsem odchytil primátora (Antonína Staňka, pozn. redakce), který mi po vzrušené debatě, během níž ho evidentně omlouval a kryl, slíbil, že se mi po neděli ozve a že mě pozve na schůzku, kde budeme my tři a v klidu si to mezi sebou vyříkáme,“ dodal moderátor.

    Ke schůzce na toto téma prý skutečně došlo, nicméně svědkovi a iniciátorovi řešení celého incidentu Davidu Hrbkovi se z magistrátu nikdo neozval. „Primátor údajně předal sekretářce či tajemnici můj kontakt, že se mi má ozvat. Dosud se nikdo neozval. Zato se mi ještě toho 15. 5. ozval můj kamarád z magistrátu, který se to snažil nějak urovnávat a přesvědčovat mě, že vlastně o nic nejde,“ píše Hrbek.

    Kdo ale naopak neotálel s vyjádřením, je samotný Richard Schwarz, který zveřejnil na svém profilu následující text.

    „Pane Hrbku, jelikož jste byl na místě stejně tak jako já, dobře víte, že jsem do lidí nevjížděl, pokoušel jsem se jen splnit úkol, který jsem dostal, a velmi pomalu jsem chtěl projet místem. Taky si snad pamatujete, že jste mi otevřel dveře a velmi vulgárně nadával. Udělal jsem po telefonátu nadřízeného chybu, neuvědomil jsem si v tu chvíli, že jsem mohl situaci řešit jinak, ale i přesto jsem si jistý tím, že se událost neodehrávala tak, jak ji tady sugestivně líčíte. Mrzí mě, že se to stalo, a taky mě mrzí tento váš postup. Mohl jste oslovit přímo mě; proč se vám neozvali, to já osobně nevím,“ popisuje celý incident svýma očima osobní asistent olomouckého primátora.

    Na úřad jsme volali o vyjádření, ale telefon již nikdo nebral.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:48 středa 4. října 2017. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      38
    • Tvl
      14
    • Super
      11
    • Haha
      10
    • Cože
      8
    • Sladký
      8
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...