Divnožena Olivie Žižková a její cesta od nahotin s trpaslíkem až do DVTV

Olivie Žižková. Jméno, které v posledních dnech rezonuje na českém Facebooku. A proč? Zpěvačka zaujala veřejnost vlasteneckou písní Evropo dýchej. Jedni se jí smějí, druzí ji obdivují, každopádně dnes o ní každý minimálně slyšel. Žižková přitom na scéně není zrovna nováčkem. Jaký je její životní příběh?

1. Největší fanynka Dary Rolins

Olivie Žižková pochází z Náchoda a měla prý perné dětství. Týrání ze strany otčíma, zvláštní škola, pak první manželství s násilníkem. S tímhle vším se otevřeně svěřila před několika lety skrze projekt České televize Cinemapterapie.

Olivie Žižková měla těžké dětství.

Světlem v temném mládí jí byla zpěvačka Dara Rolins, kterou Olivie zbožňuje od útlého věku. Písničky slovenské popové divy ji údajně zachránily před sebevraždou. V roce 2001 vyhrála Carusoshow, v roce 2002 se s Darou osobně seznámila, a pak vznikl Dara Rolinsová Revival, skrze který se poprvé pokusila pořádně prorazit.

2. Hanbatá múza Jiřího Krytináře

Široká veřejnost se o Žižkové letmo dozvěděla až díky Jiřímu Krytinářovi. Žena a nejmenší český herec byli dlouho přátelé. Pak kolegové, to když se Žižková objevila v Krytinářově neblaze proslulém erotickém kalendáři. A nakonec si nemohli přijít na jméno. Roli v tom měly hrát hlavně peníze: Krytinář na kalendáři prodělal a svým nahatým múzám za fotky nezaplatil. V roce 2013 z toho byl menší skandál.

Co dalšího vědět o mládí Olivie Žižkové:

Narodila se do rozvrácené rodiny jako Olga Herzánová. Jméno si změnila až po druhé svatbě s bubeníkem Janem Žižkou. V útlém věku ji psychicky týral nevlastní otec. Kvůli matematické dysfunkci musela na zvláštní školu. Když se nedostala na konzervatoř, vyučila se kuchařkou. V posledním ročníku otěhotněla a v devatenácti letech porodila syna Petra. Potom zpívala po barech, účastnila se několika pěveckých soutěží.

3. Cikánka Romana Gádžová

Protože dělat jen modeling a zpěv je zřejmě málo, Žižková vystupuje také jako herečka. Mihla se v seriálech Rodinná pouta, Cesty domů a ve filmu Poupata, vidět jste ji mohli také v Soudkyni Barbaře. Co nás ale zaujalo nejvíc je prazvláštní počin, do kterého se Olivie pustila s manželem Janem.

Jedná se o epizody ze života cikánky Romany Gádžové, kterou Žižková hraje. Na Youtube jsou k vidění dvě videa: v jednom Gádžová smlouvá se zelinářem, nakonec mu zaplatí falešným zlatem. Ve druhém krade.

4. Národ burcující zpěvačka

Jednačtyřicetiletá Olivie si může konečně zamnout rukama. Co se jí nepovedlo za mnoho let, zvládla nyní během několika dnů s písní Evropo dýchej.

Píseň Evropo dýchej Olivie Žžikové se šíří po Facebooku jako mor.

Song s melodií z devadesátkové diskotéky a textem o „situaci ve světě“, o strachu z teroristů a uprchlíků, se na sociálních sítích rozšířil rychlostí blesku. Už má i svou anglickou verzi. Klip, kde Olivie se svým mužem, ozbrojeni od hlavy až k patě, vystrašeně cestují pražským metrem, jste už museli zaznamenat. Pokud ne, zřejmě žijete na stromě.

5. Vyděšená pravověrná katolička

Evropou si Žižková vysloužila pozornost médií, a tak se dostala do DVTV k rozhovoru s Danielou Drtinovou. V něm mluví zpěvačka o víře, o tom, že je věřící katolička a o tom, že text jejího momentálně nejslavnějšího počinu přišel neplánovaně jako vnitřní potřeba varovat, možná tak trochu „shůry“.

Internetová tvořivost už s rozhovorem Žižkové v DVTV naložila po svém.

Mezi další perly patří prohlášení, že nejvíce věří Zemanovi, Okamurovi a bůhví proč herci Jiřímu Krampolovi, že slyšela, že už se u nás prodávají „ty korány“, a že se skoro bojí dojít si na Václavském náměstí pro párek v rohlíku.

A my se teď zase kvůli ní bojíme podívat se na Facebook, protože - o čem bude zpívat příště? Nebo přijde rovnou vstup do politiky? Po kandidující bloggerce Dominice Myslivcové už totiž očekáváme cokoliv.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 8. prosince 2016. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 28
  • 22
  • 19
  • 15
  • 13