Ruský Napoleon se bojí o život: Rekonstrukci vraždy své milenky provádí v helmě a neprůstřelné vestě

Oleg Sokolov byl v historických kruzích znám jako odborník na napoleonskou dobu. Rád si hrál na to, že on sám je Napoleon Bonaparte, po boku měl mladou milenku Anastázii Ješčenkovou. Tu však měl podle policie v hádce zabít a její tělo rozčtvrtit. Sokolov je nyní ve vazbě a spolupracuje s policií na rekonstrukci brutální vraždy. Ze strachu o svůj život nyní Sokolov neopouští vazbu bez neprůstřelné vesty a helmy.

Vojenského historika ruský soud oficiálně obvinil z vraždy a nyní jej tedy čekají dva měsíce ve vazbě. Sokolov přiznal, že mladou dívku zastřelil, ale vše se mělo odehrát v sebeobraně.

„Milovali jsme se navzájem a chtěli jsme mít svatbu,“ vypráví nyní pro britský Daily Mail historik, který má panický strach o svůj život. Jeho obhájce tedy požádal soud, aby byla zesílena ochrana zdraví obžalovaného.

Když tedy Oleg Sokolov vyrazil do ulic Petrohradu, aby společně s policií rekonstruoval onen hrůzný čin, měl na sobě neprůstřelnou vestu a helmu.

Sokolovův právník Alexandr Počujev přiznal žádost o zesílení bezpečnostních opatření.

„Aby se zabránilo možnému útoku, obhajoba požadovala bezprecedentní bezpečnostní opatření. Vyšetřovací výbor přijal opatření k vyloučení možných hrozeb; všechny nedaleké ulice byly zablokovány a na Sokolova byla umístěna neprůstřelná vesta a helma,“ potvrdil Počujev informace k aktuálně asi nejsledovanější kauze v Rusku.

Sokolov je obviněn z vraždy své milenky. Nyní má však strach, že ho zabijí.

Historik se stále hájí tím, že mladou milenku zabil jen v sebeobraně poté, co jej ona sama napadla nožem.

„Nikdy jsem neviděl takový proud agrese. Útok nožem, to je něco nemyslitelného. Nic takového se mi nikdy předtím nestalo. Nechápu, jak se tohle celé mohlo odehrát. Úplně se zbláznila. Myslel jsem si, že ta dívka je ideální stvoření, a ona se přitom změnila ve zvíře z děsivé pohádky,“ uvedl historik během svého pobytu v prosklené cele.

Před soud předstoupil Sokolov bledý a neoholený. Ve svém projevu uvedl, že je zdrcen tím, co se stalo, a činí pokání.

Na svou obhajobu uvedl, že jej mladá dívka napadla nožem poté, co před ní zmínil potomka z předešlého manželství. Anastázie si na svého milence měla vzít nůž, naopak historik sáhl po zbrani, z které na dívku čtyřikrát vystřelil.

Ruská policie našla nejen trup a části těla, ale také pilu, kterou měl obžalovaný rozčtvrcení provést. Během toho, co se historik svěřoval policii s detaily vraždy, pohřbili pozůstalí mladou Anastázii Ješčenkovou.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:04 středa 18. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 41
  • 40
  • 40
  • 36
  • 35