Britská policie zadržela pětici mužů. Podezřívá je z přejetí dvou českých dívek

Britská policie z města Oldham uvedla, že v současné době zadržuje pětici mužů, které podezřívá ze silvestrovské autonehod, během které přišla o život dvanáctiletá Češka Helina Kotlarová. Její o rok mladší sestřenice Žaneta Kroková bojovala o život v nemocnici, zraněním ale v pondělí ráno podlehla.

Silvestrovská noc se proměnila v tragédii pro českou rodinu Kotlarových, která před osmi lety emigrovala do britského Oldhamu. Při přecházení silnice zahynula jejich dvanáctiletá dcera Helina, kterou spolu s její o rok mladší sestřenicí Žanetou srazilo rychle jedoucí auto.

Vše se odehrálo před zraky rodiny, dívky přecházely silnici do obchodu, když je srazil černý Volkswagen Golf. Helině již nebylo pomoci, dívka zemřela v náručí svých rodičů Sylvy a Roberta. Jedenáctiletá Žaneta skončila s vážnými zraněními v nemocnici. V pondělí ráno jim podlehla.

Podle listu Manchester Evening News již policie v Oldhamu zadržela pětici mužů vě věku od 18 do 59 let, kteří jsou podezřelí z toho, že seděli v autě, které vrazilo v plné rychlosti do dívek a ujelo. Do té doby, než se ukáže, kdo z nich řídil budou muži ve vazbě.

K tragédii se pro média vyjájdřila jedna ze sedmi Helininých sourozenců, devatenáctiletá sestra Sylva. Ta popsala, jak rodina byla svědky toho, když dvanáctiletá dívka s tváří od krve zemřela na silnici. Nyná spolu s celou početnou rodinou oplakávají smrt mladé Heliny a modlí se za Žanetu, jejíž stav je stále kritický.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 8:13 úterý 2. května 2017. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7