ODS brojí proti Pirátům drsnou kampaní. „Akorát jim nažene voliče,“ říká Topolánek

Předvolební kampaň eskaluje a strany se předbíhají ve snaze strhnout na svoji stranu co nejvíce voličů. Některé dost svérázně, jako třeba ODS, která vytáhla do boje s „anarchií“ a zjevně tím míří na Piráty Ivana Bartoše. Jenže podivné sdílení na internetu stažených videí s opilými či zdrogovanými jedinci, kteří „také půjdou volit a mohou tak rozhodnout za vás“, je spoustě lidí proti srsti. A o kampani pochybuje i někdejší šéf strany Mirek Topolánek, podle něhož by na ni ODS mohla tvrdě doplatit!

„Proti anarchii.“ „V klinice se léčí, nefetuje.“ Anebo videa podnapilých či zdrogovaných lidí postahovaná z internetu, která doplňují popisky varující veřejnost, že tito lidé půjdou k volbám a mohli by rozhodnout za vás, pokud nepůjdete volit také.

Pražská ODS se rozhodla zariskovat a spustit dost svéráznou kampaň. Ta ale tak trochu působí spíše jako snaha o získání pozornosti od některého aktivistického hnutí, které profesionalitou zrovna nehýří.

Minimálně u billboardů hlásajících konec anarchii je zcela zjevné, že ODS vsadila na boj proti čím dál populárnějším Pirátům. Podle posledních průzkumů jsou na tom obě strany dost podobně a při sčítání hlasů půjde o tvrdý souboj.

Další z videí na facebookové stránce pražské ODS s názvem Fungující Praha. Strana postupuje tak, že na internetu stáhne video s cizím člověkem a toho zesměšňuje.

Jenže i vzhledem k četným negativním komentářům je jasné, že by kampaň mohla ODS dost uškodit. A myslí si to i její někdejší lídr Mirek Topolánek. Podle něj by mohla mít dokonce stejný efekt jako v roce 2010, kdy strana přihrála voliče TOP 09.

„Pokud se ODS v Praze rozhodla bojovat s Piráty, tak se dostaví podobný efekt jako po mém odchodu v roce 2010 v parlamentních volbách, kdy přitroublým bojem proti TOP 09 nahnala této straně nejvíce voličů právě v posledních čtrnácti dnech. Pořádek proti anarchii. Kdo jim to radí? Prchal?“ napsal Topolánek na svůj Twitter.

24.září 2018 v 18:31, příspěvek archivován: 26.září 2018 v 15:05

Pokud se ODS v Praze rozhodla bojovat s Piráty, tak se dostaví podobný efekt jako po mém odchodu v roce 2010 v parlamentních volbách, kdy přitroublým bojem proti TOP09 nahnala této straně nejvíce voličů právě v posledních 14 dnech. Pořádek proti anarchii. Kdo jim to radí? Prchal?

Podle posledního průzkumu agentury STEM/MARK má ODS v Praze největší volební preference, konkrétně 17 %. Následována je právě Piráty a hnutím ANO s 15 %. Může snad modrým podivný předvolební boj natolik uškodit, že o prvenství přijde? 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:55 čtvrtek 24. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 14
  • 8
  • 7
  • 7
  • 6