Rusové podezřelí z otravy novičokem budou chemičtí magnáti. Darem dostanou vlastní značku!

Za podezřelých okolností navštívili britské Salisbury zrovna v době, kdy tam byl otráven bývalý ruský agent Skripal a jeho dcera. Jenže zatímco ve Velké Británii jsou Alexandr Petrov a Ruslan Boširov veřejnými nepřáteli, doma v Rusku platí pomalu za hvězdy. A to dokonce za takové hvězdy, že zřejmě dostanou darem vlastní firmu na výrobu parfémů a chemické produkce!

V případě záhadné otravy bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julie existuje stále řada otazníků. Velká Británie má ale o vinících téměř jasno. Podezřívá dvojici ruských občanů Alexandra Petrova a Ruslana Boširova.

Podezření dává smysl, dvojice se v Salisbury objevila jen krátce před otravou Skripalových a ve městě se nezdržela ani hodinu. Petrov i Boširov to vysvětlují tak, že chtěli vidět především slavnou salisburskou katedrálu a návštěvu dalších památek vzdali kvůli špatnému počasí.

Jenže zatímco Británie je má za podezřelé číslo jedna, doma v Rusku si dvojici patřičně opečovávají. Prezident Vladimir Putin už dříve oznámil, že ruské úřady Petrova a Boširova identifikovaly, ale o zločince určitě nejde. 

A teď se dokonce zdá, že se z mužů podezřelých z použití nervověparalytického jedu novičok stanou rovnou chemičtí magnáti!

Podezřelá dvojice se v Salisbury příliš dlouho nezdržela.

Jak totiž informovala ruská média, agentura Golden Brand, která se zaměřuje na prosazování značek na ruském trhu, zaregistrovala na patentovém úřadě značku pojmenovanou Petroff & Boshiroff. Tu by nyní chtěla oběma mužům věnovat.

„Až bude jméno zaregistrováno, darujeme značku Boširovovi a Petrovovi, a pokud budou chtít, mohou ji řídit,“ prozradila mluvčí agentury. „Udělali jsme to jako marketingový tah, je to dobré pro veřejné vztahy,“ vysvětlila.

Pod značkou Petroff & Boshiroff by se měly prodávat chemické přípravky, parfémy a různé kosmetické produkty. A nejen to, mohla by zaštiťovat třeba i cestovní kanceláře nebo bezpečnostní agentury.

O tom, zda si dvojice podezřelá z otravy Skripalových skutečně značku převezme, nyní oba muži s agenturou jednají.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:45 středa 23. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 10
  • 9
  • 8
  • 8
  • 6