Útok kyselinou, pády dětí z okna, tuny drog: Tohle je nejhorší místo na Slovensku

Stovky bomb a tisíce zničených budov. Nové Zámky patřily během 2. světové války k nejvíce bombardovaným městům Slovenska. Klid jim bohužel není dopřán ani v novodobé historii. I když se u našich východních sousedů najdou i místa s vyšší kriminalitou, právě v tomto městě s téměř 40 tisíci obyvatel se v posledních letech udály vskutku kuriózní zločiny, které jej nechvalně proslavily i za hranicemi.

Policistům v Nových Zámcích na Slovensku se v polovině dubna podařil vpravdě husarský kousek. Zachránit teprve pětiletého Adriána, který si spokojeně lezl po parapetu ve čtvrtém patře, zatímco jeho matka vyspávala kocovinu vedle v pokoji. 

Muži zákona už místo i nezodpovědnou rodičku dobře znali. Před dvěma lety ten samý chlapec tolik štěstí neměl a z okna vypadl, zatímco jeho matka „překvapivě“ spala. Několik měsíců bojoval v nemocnici o život.  

Že by se jeho matka Soňa (29) z tragédie poučila, to se říct nedá. Okno, z něhož Adrián vylezl na parapet, bylo rozbité a bylo velkým štěstím, že se chlapec nezranil už dřív. Matka se spíš než o dítě starala o přísun chlastu a drog. Po bytě se válely odpadky, zbytky jídla, případně prázdné lahve a obaly, které odkazovaly k tomu, že nezvedená maminka má velkou zálibu v psychoaktivních látkách ilegálního původu.

V její krvi se našel nejen alkohol, ale i pervitin a benzodiazepiny, které zkušení narkomani užívají, aby snáze přestáli nepříjemné stavy na „dojezdu“. Paní Soňa evidentně v užívání psychoaktivních látek nebyla žádnou novickou. Není divu, že jí po tomto incidentu sociálka syna konečně odebrala.

Když jsme u těch drog, asi nepřekvapí, že zátahy na jejich výrobce a dealery jsou v Nových Zámcích docela časté, stejně jako drobné krádeže, vykrádačky bytů a aut, které s tímto „podnikáním“ úzce souvisejí.

Nedlouho po chlapečkovi na parapetu se pak jihoslovenské město stalo dějištěm dalšího trestného činu, při němž tuhne krev v žilách. Adriana (39) tu v ranních hodinách venčila svého jorkšíra, když k ní přiběhl neznámý pachatel a polil jí tvář kyselinou sírovou.

I přes velké bolesti si ještě dokázala přivolat pomoc. V nemocnici ale po pár hodinách boje o život zemřela. „Pachatel ji zohavil tak brutálním způsobem, že při pohledu na její zničenou tvář měli dost i zkušení lékaři,“ uvedl deník Nový Čas, podle kterého měla Adriana zohavenou zejména tvář. Zasažena byla také ruka.

Podle posledních zpráv je jedním z podezřelých Adrianin expřítel, který se s ní před časem rozešel ve zlém. „Dělal jí problémy. Měli spolu předtím i nějaké podnikání a prý na sebe podávali i trestní oznámení. Nikdy se nesmířil s rozchodem,“ nechala se slyšet Adrianina známá.

Abychom Nové Zámky jen nehanili, policisté se bijí v prsa, že kriminalita v Nitranském kraji klesla na nejnižší úroveň za posledních deset let. I tak tu ale žít asi nechcete...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:46 neděle 25. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 46
  • 21
  • 21
  • 21
  • 20
  • 20