Sundávám roušku, chlubí se Fridrichová. Ještě nedávno ale fotila ty, kteří ji nemají

Kritici nošení roušek se dočkali! Vláda v pondělí schválila návrh ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) a od 25. května se budou lidé moci pohybovat na veřejnosti bez zakrytých úst a nosu. Podmínkou je, že budou dodržovat dvoumetrové rozestupy. O dva týdny dříve se ale rozhodla roušku odhodit známá moderátorka České televize Nora Fridrichová (42). Svým rebelským činem se pochlubila na sociální síti. Netrvalo dlouho a vrátilo se jí, jak se ještě nedávno za nošení roušek srdnatě bila! Proč tedy najednou hvězda ČT mění názor?

V den, kdy vláda schválila zmíněný Vojtěchův návrh, si novinářka ve službách České televize Nora Fridrichová nejspíše řekla, že opět půjde proti proudu a ukáže, jaká je rebelka. 

Na sociální síti Twitter tedy vyhlásila, že pro ni datum 25. května nic neznamená a roušku odhazuje již nyní!

„Vzhledem k tomu, jak funkcionáři všeho druhu vyhlašují různé termíny konce roušek, dovolím si též jeden vyhlásit: 11. května,“ napsala hrdě Fridrichová.

Nora Fridrichová končí s rouškami!

Moderátorka pořadu 168 hodin ale nejspíše nečekala, že se okamžitě ozvou diskutéři, kteří si dobře pamatují, jak hvězda České televize ještě nedávno rázně podporovala nošení roušek, a dokonce na sociální síti zveřejňovala fotografie lidí, kteří roušku na tváři nemají.

„Hele kámo, zatímco já chráním tebe, ty mě ne,“ psala Fridrichová u jedné takové fotky, která se na jejím profilu objevila v březnu.

Takhle Nora ještě nedávno upozorňovala na lidi, kteří na své tváři roušku nemají.

Jde o bojkot proti Vojtěchovi a vládě!

Mnoho lidí jistě zajímalo, proč známá novinářka změnila názor a najednou se bije za sundávání roušek.

„S rouškami v obchodě nemám problém, ale jinak pryč s nimi. Hadru na puse se omlouvám, ale zprotivil se mi přesně v momentě, kdy se v globálním rouškovém klipu objevil ministr Vojtěch a vláda začala tvrdit, že ‚se od nás učí celý svět‘. Z téhle marketingové mašiny chci vystoupit,“ vysvětlila svou změnu myšlení Fridrichová.

Za svůj krok se dočkala od svých přátel a fanoušků podpory a uznání, někteří ji ale nazývají disidentkou, o které se budou brzy učit děti ve školách.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:31 středa 9. září 2020. Anketa je uzavřena.

  • 295
  • 56
  • 52
  • 44
  • 40
  • 39