Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Noční můra Ondřeje Neffa: Blíží se den, kdy vraha jeho dcery pustí na svobodu

    Robert Neff Novák a jeho žena Irena Neffová, kterou uškrtil elektrickým kabelem. | foto: MAFRA

    Rodinná tragédie Ljuby Krbové (62) a Ondřeje Neffa (75) opět jitří nezhojené rány. Na svobodu bude propuštěn vrah jejich milované dcery. Čeho se nyní obávají?

    Nejhorší noční můra Ljuby Krbové a jejího manžela Ondřeje Neffa se naplňuje. Vrah spisovatelovy milované dcery Ireny (†28) má být totiž každým dnem propuštěn z vězení na svobodu! Bude snad chtít vidět dceru Dominiku (13), které navždy vzal matku?

    „Prosím o pomoc při hledání mé ženy Ireny Neffové. Z domova odešla ráno v neděli 24. února 2008 a od té doby ji společně s osmnáctiměsíční dcerou Dominikou postrádáme,“ stálo tehdy na plakátu, který Irenin manžel Robert Novák (51) vylepoval v okolí bydliště na pražském Smíchově a snažil se tím přesvědčit veřejnost i policii, že s jejím zmizením nemá nic společného.

    Jenže asi čtrnáct dní nato se Robert přiznal k brutálnímu činu. 

    Ke zločinu se později přiznal

    Irenu uškrtil elektrickým kabelem od videopřehrávače a tělo zahrabal v lese nedaleko Prahy. „Nadávala mi, ponižovala mě tím, jestli se jmenuji Neff, nebo Novák, věděla, jak nejlépe zaútočit na má citlivá místa,“ vypověděl Robert, jenž netradičně přijal manželčino příjmení Neff.

    Drsná hádka, která vyústila ve vraždu, byla podle všeho důsledkem hluboké manželské krize. Irena už delší dobu chtěla požádat o rozvod, což Robert odmítal. Podle výpovědi psycholožky, již Irena před smrtí navštěvovala, byl rozchod nevyhnutelný, neboť byla obětí domácího násilí a psychického teroru. Utéct včas se jí ale nepodařilo a před zrakem jejich jediné dcery její agresivní muž rozhodl o jejím tragickém osudu. 

    Soud ho proto v roce 2008 poslal za mříže na třináct let. A právě teď nastává období, kdy by Robert měl mít odpykaný trest za sebou a co nevidět opustí zdi věznice.

    Je ale jasné, že žádný trest Ireně život nevrátí a jejím nejbližším ani nezmírní bolest v srdci z její ztráty. Co ovšem nedá Ljubě ani Ondřejovi spát, je bezpochyby představa, že by se snad Robert rozhodl vyhledat svou dcerku Dominiku.

    Během jeho odsouzení totiž i přes jeho počáteční protesty dosáhli toho, že byl Robert coby její otec vymazán z jejího rodného listu. Ačkoli byla holčička svěřena do péče Davida (50), bratra zavražděné Ireny, rodina se obává, že by ke shledání přesto mohlo dojít.

    „Ani já, ani můj syn David si takové kontakty nepřejeme. Hlavně proto, že by to mé vnučce škodilo. Uvidíme, co se bude dít dál, to nedovedu předvídat,“ řekl už před lety iDNES.cz zdrcený Ondřej Neff, který podnikl všechny možnosti, jak Roberta udržet dál od rodiny. 

    Vnučka přišla o oba rodiče

    „Nebudu čekat před věznicí s kudlou, abych ho zapíchl. Ale nikdo po mně nemůže chtít, abych mu odpustil,“ nechal se slyšet před třemi lety Ondřej, který doufá, že Roberta už nikdy v životě neuvidí.

    Stejně to cítí i Ljuba, jež se vždycky snažila Dominice poskytnout bezpečnou náruč. „Teď je nejdůležitější vytvářet harmonické prostředí, aby měla sílu a sebevědomí se s tím vyrovnat,“ svěřila se Ljuba s tím, že je podstatné, aby vnučka znala celou pravdu o nešťastné minulosti.

    Doufejme, že Novák v sobě najde tolik slušnosti a soudnosti, že se vyhne rodině obloukem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:30 úterý 29. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      81
    • Cože
      26
    • Super
      21
    • Trapas
      21
    • Haha
      11
    • Sladký
      8