Další Vánoce! Bouře dovála k Holandsku kontejnery, lidé sbírají hračky i boty

Ve většině zemí světa už sice Ježíšek či Santa Claus nadělovali, několik ostrovů na severu Nizozemska si ovšem dává repete. Právě tam totiž doplul náklad z 270 kontejnerů, které spadly do moře z lodi MSC Zoe. Část obyvatel situaci označuje za katastrofu, moře i pláže jsou totiž plné věcí a v několika kontejnerech byly dokonce nebezpečné chemikálie, ti další jsou ale štěstím bez sebe. Nadšeně totiž sbírají tisícovky hraček i kusů oblečení a svými úlovky se pak chlubí na sociálních sítích!

Poslední dny panuje na několika ostrovech severního Nizozemska naprostá apokalypsa. Během bouře se totiž do moře nedaleko německého ostrova Borkum převrhlo přibližně 270 kontejnerů a právě na holandské pobřeží je následně odvál vítr.

Většina místních situaci označuje za katastrofu, vždyť jen na ostrově Amerland během jediného dne dobrovolníci i armáda odklidili neuvěřitelných 130 tun odpadu. Navíc v některých kontejnerech se převážely nebezpečné chemické látky. Znečištěno je jak moře, tak i pláže.

Jenže pak tu jsou další obyvatelé, ti, kteří slaví doslova druhou vánoční nadílku. V kontejnerech totiž byly také hračky nebo oblečení, z velké části třeba boty.

Hlavně najít správnou velikost...

Na některých plážích to tak vypadá skoro jako na tržnici. Důchodci i děti bloumají haldami zboží a pečlivě si vybírají, co by jim mohlo sedět nebo s čím by se dalo hrát. Hitem číslo jedna se stali barevní poníci, kterých se po plážích válejí stovky.

Některé děti neváhaly a všechny vylovené hračky důkladně umyly.

Žně tak mělo třeba i místní muzeum vraků, jehož zaměstnanci vyrazili právě tyto poníky sbírat a nyní je v muzeu vystavují. 

Na lišáky, kteří chtěli na této menší přírodní katastrofě tak trochu něco vydělat, se podívejte v galerii.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:00 neděle 5. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 6
  • 5
  • 4
  • 4
  • 4