Spáchal Jan sebevraždu v metru? „Zatím nevíme, ten muž utrpěl devastující zranění,“ říká policie

Policisté i rodina stále bez výsledku pátrají po Nině (24) a Janovi (34) z Prahy, kteří spolu v pátek odešli z bytu ve Stodůlkách a od té doby se po nich slehla zem. Kolem případu se postupně rojí nejrůznější teorie, některé založené na domněnkách, jiné na pevnějších základech. Policie podle některých informací pracuje s verzí, že je Jan tím stejným mužem, který v pátek večer spáchal sebevraždu skokem pod metro ve stanici Vltavská.

Tvrdí to alespoň zdroj agentury Aktu.cz, ten samý, který přinesl informaci o tom, že poslední signál z mobilu Niny H. pocházel z Prokopského údolí. Právě tam v noci z neděle na pondělí pátralo několik týmů včetně psovodů.

Jak Expres.cz zjistil, policie pracuje s takovou verzí proto, že muž, který v pátek kolem šesté hodiny skočil pod metro, dosud nebyl kvůli fatálním zraněním ztotožněn a věkem odpovídá právě pohřešovanému Janovi.

„V současné chvíli nemáme potvrzenou totožnost člověka, který skočil v pátek pod metro na Vltavské. Ten člověk při střetu s metrem utrpěl velmi devastující zranění, která vyloučila možnost okamžitého ztotožnění osoby. Až ji mít budeme, pak teprve budeme moct říct, zda to byl, nebo nebyl pohřešovaný Jan P.,“ řekla pro Expres.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová.

„Totožnost by mohla být potvrzena do následujícího dne. Uvidíme,“ dodala policejní mluvčí.

V diskuzích na internetu se vyrojila i spousta dalších, více či méně divokých teorií. 

Někteří poukazují i na případ nedělního nálezu těla ve Vltavě, o němž dosud nejsou bližší informace. To je ale prozatím jen čistá domněnka.

Nina se pohřešuje od pátku.

Další lidé zmiňují i to, že měli mít Nina a Jan zálibu v urbexu, což je čím dál populárnější dobrodružná zábava spočívající v prohledávání opuštěných míst. Na posledních záběrech z kamery má ale Nina béžový kabát a celkově není oblečená do přírody.

Zmizel i kamarád Jan.

Několik lidí zmínilo i teorii o jihokorejské sektě Sinčchondži, která se poměrně nedávno usídlila na Palmovce a údajně má do svých řad verbovat především mladé Češky pod záminkou studia bible.

Členové sekty jsou v poslední době velmi aktivní a vstup do komunity obnáší i zpřetrhání vztahů s okolím i rodiči. Palmovka byla označena jako jedno z míst, kde se pohřešovaná Nina nacházela. Na tak divokou teorii ale žádná stopa nepoukazuje.

Právě k dalším takovým teoriím už se nechtěla vyjadřovat ani policejní mluvčí Eva Kropáčová. Poprosila místo toho veřejnost o pomoc s pátráním.

„Nic nového k případu policie nezjistila, nadále pohřešujeme oba dva. Znovu upozorňuji na kamerové záznamy, které jsme zveřejnili včera. Pokud někdo pohřešované od pátku viděl, jak samostatně, tak i spolu, budeme rádi za každou informaci,“ vzkázala s tím, že lidé mohou policii kontaktovat standardně na lince 158.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:03 úterý 9. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 66
  • 37
  • 34
  • 26
  • 25
  • 18