Po Nině a Janovi pátrá mordparta i blízcí: Poslední signál je z Prokopského údolí

Česko od soboty s napětím sleduje pátrání po čtyřiadvacetileté Nině H., která zmizela s kamarádem Janem P. Společně se měli sejít v pátek odpoledne, od té doby o nich nikdo neslyšel a dostupné nejsou ani jejich mobilní telefony. Policistům v neděli pomáhali pátrat i příbuzní a kamarádi, podle nichž se Nina nechovala nijak podezřele.

Podle informací Nininy sestry se měla pohřešovaná od chvíle zmizení dostavit na tři různé srazy, ani na jeden ovšem Nina nepřišla.

Jak Expres zjistil, policie prohledávala více tipů a nebyla na to sama, pomáhali i kamarádi a příbuzní. Večer pak byli do akce nasazeni psi.

Nina se pohřešuje od pátku.

Psovodi specializovaní na pátrání po osobách pročesávali rozsáhlé Prokopské údolí na okraji Prahy. Právě tam měl být naposledy zaznamenám signál z Ninina mobilu. Kromě toho se na místo vydali i kriminalisté z prvního oddělení, které bývá označováno jako mordparta.

Zmizel i kamarád Jan.

Blesk.cz odkazuje na informaci serveru Aktu.cz, který uvedl, že podle zdroje blízkého vyšetřování našli policisté Janův mobil doma utopený ve dřezu.

Podle zdroje z okolí pohřešované dívky je situace nepochopitelná. Kriminalisté nezjistili nic podezřelého ani z Facebooku Niny H., pochopitelně je zajímaly i zprávy s Janem.

Okolí Ninu popisuje jako zodpovědnou dívku, která by si rozhodně nedala například pauzu od životního stereotypu, aniž by o tom komukoliv řekla. Stejně tak se prý nezdálo, že by se v poslední době chovala podezřele.

Policie poprosila veřejnost o pomoc v pátrání a na stránkách uvedla podrobnosti k oběma pohřešovaným.

„Žena má na sobě světlý kabát dlouhý po kolena, modré džíny, černé kotníkové boty a na zádech měla při odchodu z domu modrý batoh. Muž má na sobě tmavou bundu, modré džíny a na zádech měl při odchodu z domu tmavý batoh,“ píše se na policejních stránkách s tím, že každý, kdo by měl nějakou informaci, se má ozvat na linku 158.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:14 úterý 9. března 2021. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 24
  • 22
  • 16
  • 15
  • 14