1. Salát z brambor s kedlubnou a křenovou majonézou
Autorem tohohle receptu je nizozemský kuchař Richard Jacobsen. Budete na něj potřebovat kedluben, nové brambory, jarní cibulku, majonézu, křen a pražená semínka.
Stačí uvařit brambory, vše pokrájet, smíchat a v míse spojit majonézou a najemno nastrouhaným křenem.
2. Veganský bramborový salát
Tohle bude jednoduché. Pokud přece jenom chcete klasiku, ale máte v rodině vegana, stačí použít místo majonézy sojanézu. A ideálně použít jí jen poloviční množství a zbytek doplnit sójovým jogurtem.
Místo uzeniny přijde uzené tofu a je to. Celé to můžete doplnit nějakými klíčky.
3. Rakouský bramborový salát
Klasika mezi alternativními bramborovými saláty, kterou zbožňujeme. Když už se nacpete řízky a kaprem, zajezte to něčím dietním. Rakouský bramborový salát se připravuje pouze z brambor, cibule a kyselé okurky.
Přidáte ocet, sůl a pepř (a cukr, aby to zas nebylo moc velké kyselo) a je hotovo.
4. „Holčičí“ bramborový salát
Skvělý recept, pokud slavíte Vánoce s kamarádkami. Základem jsou pochopitelně znovu brambory. Tentokrát k nim ale přijde nakládaná řepa, vařená mrkev, kyselá okurka, a pokud máte rádi, tak i červená cibule.
A proč že je holčičí? Protože od řepy všechny ostatní ingredience zrůžoví.
5. Středomořský bramborový salát
Pokud si chcete v zimě trochu připomenout letní dovolenou v Itálii, pojďte na to fikaně a schovejte tu vzpomínku do bramborového salátu.
K vařeným bramborám nakrájeným na nudličky přidáte jablka, celer, nakládané cibulky a především kvalitní olivy, rukolu, sušená rajčata a nasekanou bazalku. Můžete nebo nemusíte to spojit trochou lehké majonézy.
Fotogalerie |