Jak se řekne anglicky Slunce, seno a pár facek nebo Bábovky? Už i na Netflixu to vědí

Čechům bývá vytýkáno, že nejsou moc velcí vlastenci a co se hrdosti týče, oproti jiným národům dosti pokulhávají. A pak přijde Netflix, respektive jeho lokální verze, která tuto charakteristiku rozcupuje na kusy. V kalifornském Los Gatos, kde má streamovací platforma své sídlo, se museli hodně divit, když do žebříčku tuzemských top filmů překládali Bábovky či jednotlivé díly trilogie Slunce, seno...

České filmy jsou pro tuzemský Netflix sázkou na jistotu a takřka vždy jsou zárukou velkého diváckého zájmu. V lednu to potvrdil snímek o Karlu Gottovi, ten podle statistik datové platformy FlixPatrol dosáhl třetího nejlepšího postavení v rámci měsíčních výsledků. Informoval o tom web Filmtoro.cz.

Úspěch tuzemských titulů není nic výjimečného, naopak se těší dlouhodobé oblibě. Dokazují to i tituly, které se na Netflix dostaly až po Karlovi.

Ivana Gottová zveřejnila malou ochutnávku ze snímku o Karlu Gottovi, který bude mít premiéru na podzim.

Když se 29. ledna objevil na Netflixu Prvok, Šampón, Tečka a Karel (Bet on Friendship), byl z toho rázem hit. Podle oficiálního webu streamovací služby zůstával stabilně na vrcholu netflixovského top 10 téměř měsíc.

Nejsledovanější filmy na Netflixu v posledním týdnech? Umístila se i komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel (Bet on Friendship).

Dalším hitem posledních týdnů pak byly Bábovky (Sweethearts) Radky Třeštíkové a Rudolfa Havlíka. Komedii se dařilo i na Slovensku, kde se v posledních týdnech pohybovala v druhé polovině nejsledovanější desítky filmových titulů.

Samostatnou kapitolou je fenomenální úspěch všech tří komedií Slunce, seno... (Sun, Hay...), nad čímž zůstává rozum stát. V Netflixu se museli velmi podivovat nad tím, co tu máme v Česku za parády. 

Nejsledovanější filmy na Netflixu v posledním týdnech? Třetí místo pro Slunce, seno a pár facek.

Nehledě na to, že vidět Troškovy komedie přeložené do angličtiny, to je samo o sobě legendární. Stejně jako jejich pohádkové umístění v první desítce, které je podivuhodné už proto, že snímky s železnou pravidelností reprízují tuzemské televize i několikrát do roka. 

Bohužel ne v létě, jak by se dalo očekávat, ale třeba v březnu nebo v listopadu, což trochu sráží fakt, že jde o bláznivé letní komedie.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:40 pátek 8. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 19
  • 5
  • 5
  • 3
  • 3
  • 3