Významný vědec: Německo legalizovalo sňatky s dětmi podle práva šaría!

Významný vědec Soeren Kern se nechal slyšet, že v Německu zatajují, že zde velmi často dochází k takzvaným dětským sňatkům, které jsou tradiční v muslimských zemích. Kern zmínil zejména jeden bizarní případ z roku 2016, který doslova legalizoval sňatky s dětmi podle práva šaría.

Kern v textu pro newyorský Gatestone Institute uvádí, že skutečný počet dětských sňatků v Německu je mnohem vyšší, než naznačují úřední statistiky. Mnoho takových sňatků je prý zatajováno.

V květnu 2016 uznal odvolací soud v Bamberku svatbu teprve patnáctileté syrské dívenky s jejím jednadvacetiletým bratrancem. Toto rozhodnutí soudu mělo účinně legalizovat sňatky s dětmi, které jsou uzavírány podle islámského náboženského práva šaría.

Podle Kerna, jehož text přeložil pro Parlamentní listy Karel Charvát, v Německu nyní žije přibližně 1500 nezletilých nevěst a ženichů. Tyto děti přišly do Německa v roce 2015 společně s více než milionem migrantů z Afriky, Asie a Středního východu.

Spolkové ministerstvo vnitra prozradilo, že k 31. červnu 2016 bylo známo 1475 dětí žijících v manželství, včetně 361 dětí, kterým je čtrnáct let a méně.

Nejvíce dětí žijících v manželství je ze Sýrie (664). Na druhém místě této bizarní tabulky je Afghánistán (157) a Irák (100).

Zajímavé také je, že téměř 80 procent dětí žijících v Německu v manželství jsou dívky.

„Německé zákony v současné době dovolují uzavřít sňatek dětem od 16 let výše, pokud jejich partner dosáhl zákonem požadovaného věku a rodiče nebo opatrovník se sňatkem souhlasí,“ píše se v Kernově textu.

Německo neuznává sňatky uzavřené v zahraničí, pokud je jednomu z partnerů méně než 14 let. Tamní soudy ale mají volnost při rozhodování o platnosti sňatků uzavřených v zahraničí nezletilými dětmi, kterým je 14 let a více.

Tak tomu bylo v roce 2016, kdy odvolací soud v Bamberku uznal již zmíněný sňatek patnáctileté syrské dívky s jejím jednadvacetiletým bratrancem. Svatba je podle soudu platná, jelikož se uskutečnila v Sýrii, kde jsou takové svatby dovoleny podle práva šaría.

Právo šaría totiž nestanovuje žádný věkový limit pro manželství.

Tento případ, který prakticky legalizoval dětské sňatky podle práva šaría, se udál poté, co dívka se svým bratrancem přijela do uprchlického střediska v Aschaffenburgu v srpnu 2015. Úřad péče o mládež odmítl uznat jejich manželství a oddělil dívku od jejího manžela a bratrance zároveň.

Manželé se tak rozhodli podat žalobu a uspěli! Sňatek je platný a úřady již nemají žádnou moc tento pár od sebe oddělit.

Není divu, že brzy poté, co odvolací soud rozhodl, se dostavila velká kritika. Někteří obvinili soud z nadřazování práva šaría nad německým právem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:06 čtvrtek 25. října 2018. Anketa je uzavřena.

  • 36
  • 18
  • 8
  • 8
  • 7
  • 6