Příběhy z německých škol: Jak jsou místní dívky šikanovány muslimkami?

Německo má v Evropě status země, která je více než otevřená migrantům z muslimských zemí. Zdejší školy, i přestože to mnohdy popírají, jsou tak plné dětí, které neuznávají hodnoty a tradice země, ve které žijí, a chovají se tak, jak jsou zvyklé. Tyto děti jsou často ve školách ve velké převaze. Jak potom funguje takové soužití německých dívek s muslimkami a co je to za druh šikany, kterému se říká mobbing?

Německý server Der Tagesspiegel přišel se zpovědí několika lidí, kteří se s takzvaným mobbingem setkali. Mobbing je druh rafinované šikany na pracovišti a podle německých médií k němu dochází i v německých školách.

Jde o to, že německé děti jsou vyloučeny ze společnosti kvůli tomu, že ve třídách je jich často pouze zanedbatelná menšina. Ostatní děti se baví pouze mezi sebou a svým původním jazykem a německé děti nejenže vytlačují ze společnosti, ale také jim dělají ze života peklo. 

Z těch jedinců, kteří se v Německu narodili, se tak rázem stanou outsideři, kteří si navíc přijdou, jako kdyby žili na jiné planetě. Někteří tuto drsnou realitu akceptují, drží jazyk za zuby a nechají se sebou zametat. 

Jsou ale i tací, kteří se snaží s tímto velmi znepokojujícím fenoménem bojovat a o svých příbězích alespoň informují média.

„Neberou mě, protože jsem Němka a protože jím vepřové maso,“ svěřila se výše uvedenému serveru dívka ze sedmého ročníku střední školy ve Schönebergu.

„Mluví na mne jen turecky a arabsky. V němčině jsem pro ně děvčátko nebo ku*va. Navíc jsem někdy zbita a zkopána,“ pokračuje dále ve zdrcující zpovědi studentka.

„Když někdo ve třídě nosí šaty bez ramínek, tak je pro ně za kur*vu,“ dodává dále mladá dívka, která se podle svých slov marně snaží změnit školu.

„Snažím se už několik měsíců, ale nenajdu místo, které by bylo možné navštěvovat. Školní úřad a škola mi nepomáhají. Musíme každou školu zkoušet jednotlivě, ale sedmá třída je všude plná,“ zoufá si.

Šikanu přistěhovalců v německých školách ale někteří řeší mnohem radikálněji než výše zmíněná studentka. Existuje nespočet případů, kdy se děti, ať už úspěšně, nebo neúspěšně, pokusí o sebevraždu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:06 středa 29. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 319
  • 63
  • 39
  • 30
  • 19
  • 13