Teror u Lidlu: Nejméně devět mrtvých na dvou různých místech, útočník je po smrti!

Nejméně devět lidí nepřežilo střelbu v německém městě Hanau nedaleko Frankfurtu nad Mohanem. K incidentu došlo v noci na čtvrtek. Zatím není zřejmé, jaký byl útočníkův motiv. Střelec je podle nejnovějších zpráv německé policie už po smrti. V jeho bytě našla zásahová jednotka další mrtvolu!

Podle očitých svědků začal zatím neznámý pachatel střílet v baru Midnight, který se nachází v centru města a lidé tam chodí kouřit vodní dýmky. 

V baru střelec zabil tři lidi a nejméně jedna osoba utrpěla těžká zranění. Deník Bild informuje, že oběti byly kurdského původu a mezi mrtvými byla i jedna žena. Útočník měl střílet z projíždějícího auta. Podle některých svědků byli pachatelé dva.

„Viděl jsem, jak do šíša baru vešli dva ozbrojení muži. Hned začali střílet, padlo snad deset ran. Lidé křičeli, prchali ven a ti dva na ně stříleli,“ řekl listu Die Welt majitel stánku s kebabem, jenž je vzdálen asi padesát metrů od místa činu.

Pachatelé pak prý nasedli do mercedesu a odjeli pryč. Vytipovali si podobný podnik nedaleko od prvního místa činu. 

Německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung informuje, že dějištěm dalšího teroru se stal nonstop stánek Arena Bar & Café. Tam střelbu nepřežilo nejméně pět lidí a několik jich utrpělo vážná zranění.

Spekuluje se také o tom, že proběhl ještě třetí útok v hanauské čtvrti Lamboy. To ale policie nepotvrdila. Podle listu Die Welt policisté vyvrátili, že by útočilo více lidí, pachatel byl prý pouze jeden.

Policejní mluvčí uvedl, že policisté dnes podezřelého našli mrtvého v jeho bytě. V něm byl nalezen ještě jeden mrtvý člověk a zatím není jasné, o koho jde. Nic prý nenasvědčuje tomu, že by se mělo jednat o útočníkova komplice.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 7:41 pátek 19. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 28
  • 27
  • 27
  • 25
  • 24