Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kdo vraždil v Hanau? Odpůrce migrantů a pomatenec, který zabil svou vlastní matku

    V noci ze středy na čtvrtek projížděl centrem německého města Hanau muž v mercedesu. Nejprve hlasitě troubil, poté vytáhl zbraň a v místním šíša baru začal pálit do lidí, kteří si zrovna vychutnávali vodní dýmku. Zabil tam tři osoby včetně mladé ženy. Mělo se jednat převážně o Kurdy. Střelec si to poté namířil do dalšího podniku a vraždil znovu. Celkem jeho řádění v centru města nepřežilo minimálně devět lidí. Po smrti je podle německých médií jak útočník, tak i jeho matka. Střelec byl pravicový extremista a pomatenec, který z hloubi duše nenáviděl migranty. Ve svém bytě zanechal dopis a internetem kolují prazvláštní videa, v nichž muž mluví o tom, že je pronásledován.

    Německý list Bild uvádí, že za střelbou ve městě Hanau nedaleko Frankfurtu nad Mohanem stál třiačtyřicetiletý německý rodák jménem Tobias, jehož tělo našli policisté v jeho bytě. Pravděpodobně zabil svou vlastní matku a poté spáchal sebevraždu.

    Motivem střelby, která si celkem vyžádala minimálně deset lidských životů, měl být střelcův odpor k migrantům. Tobias ve svém bytě zanechal dopis, v němž se k činu přiznal. 

    V dopise se píše o nutnosti zničit „určité lidi“, jejichž vystěhování z Německa se nepodařilo dosud dosáhnout.

    Podle agentury DPA se střelec negativně vyjadřoval zejména o migrantech z arabských zemí a Turecka. Bild uvádí, že Tobias vraždil legálně drženou zbraní.

    Tento muž má stát za střelbou v Hanau.

    Na internetu střelec navíc krátce před masakrem zveřejnil videonahrávku, která už není k dohledání.

    Ve videu Tobias podle týdeníku Focus mluví například o tom, že v USA jsou podzemní vojenská zařízení, kde se zneužívají a vraždí děti a uctívá se tam ďábel. Je evidentní, že útočník nebyl po psychické stránce v pořádku.

    Pronásleduje mě tajná služba, která nemá jméno

    V jedné z nahrávek měl Tobias zase tvrdit, že je pronásledován tajnou službou. Nemyslel však FBI nebo CIA, ale mluvil o jakési organizaci, která oficiálně nemá jméno.

    Tobias měl pocházet z města Hanau, kde k masakru došlo. Podle německých médií tam vystudoval střední školu a po maturitě absolvoval civilní službu.

    Střelba v Hanau si vyžádala celkem deset obětí. Devět lidí Tobias zabil ve dvou podnicích v centru města. 

    Desátou obětí byla Tobiasova vlastní matka, jejíž tělo bylo nalezeno ve střelcově bytě. Sám útočník poté pravděpodobně obrátil zbraň proti sobě.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:54 pátek 19. června 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      39
    • Sladký
      36
    • Cože
      35
    • Super
      34
    • Trapas
      34
    • Haha
      32
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...