Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Migranti terorizují německá koupaliště: V Rheinbadu jich 60 rozpoutalo výtržnosti

    Vyrazit v Německu během horkých letních dnů na koupaliště, to není jen tak. Naši sousedé se v posledních letech potýkají s natolik zvýšenou kriminalitou právě u veřejných bazénů, že v nich bezpečnost musejí hlídat policisté. Opakované problémy zažívají třeba na düsseldorfském koupališti Rheinbad. Tam se nyní šedesátka mladých mužů, podle policie většinou severoafrického původu, pokusila nad koupalištěm doslova převzít kontrolu: místní atrakce si migranti nárokovali jen pro sebe a všem vyhrožovali. Policie musela celý objekt vyklidit.

    Policisté v sousedním Německu mají plné ruce práce i s tak obyčejnou věcí, jako je letní koupání. Provozovatelé veřejných koupališť si dokonce často najímají i bezpečnostní agentury. Není žádným tajemstvím, že vzrůstající kriminalitu, ke které u venkovních bazénů dochází, mají na svědomí především migranti.

    Jak informoval server iDNES.cz, příkladem budiž například berlínské části Neukölln a Kreuzberg. V nich totiž žije zvýšený počet přistěhovalců. Na koupaliště jsou proto najímáni vyloženě i hlídači tureckého nebo arabského původu, aby s případnými výtržníky či násilníky mohli komunikovat.

    Vůbec nejaktuálnější případ, který teď řeší média po celém Německu, se odehrál na rozlehlém düsseldorfském koupališti Rheinbad. Ukazuje, jak dokážou být skupiny migrantů organizované. 

    Policie musela zasahovat hned proti zhruba šedesátce lidí, převážně mladých mužů, a slovy policejního mluvčí severoafrického původu.

    Na koupališti panoval naprostý chaos.

    Ti se nejprve rozhodli zabrat si skluzavku i potápěčskou věž a nikoho na atrakce nevpustit. Kromě toho také měli útočit na ostatní návštěvníky. 

    Doslova o život se pak bála jedna z místních rodin, kterou agresoři obestoupili a začali jejím členům nadávat.

    Zdivočelé migranty se pak snažil uklidnit personál, místo toho, aby plavčíky poslechli, jim ale začali vyhrožovat a urážet je. Situaci nakonec dostali pod kontrolu až přivolaní policisté. Ti museli nechat celé koupaliště, na kterém se v tu chvíli nacházelo zhruba 1500 lidí, vyklidit a uzavřít.

    Na koupališti museli zasahovat policisté.

    Zajímavé je, že na koupališti Rheinbad nejde zdaleka o první incident. Téměř na chlup stejný se tam odehrál i koncem června, také ho měla na svědomí početná skupina cizinců. Právě z tohoto incidentu pochází i natočené video. A místní už začínají mít strach.

    „Večer bych tam nešel. Líbí se mi to tady, ale ne po 16. hodině,“ řekl Bildu jeden z návštěvníků, pětatřicetiletý muž. „O víkendu už tam se svými kamarádkami chodit nebudu, je to tam přímo děsivé. Možná by situaci pomohlo více bezpečnostních sil,“ přidává se místní devatenáctiletá dívka.

    Jak informuje server Derwesten.de, město Düsseldorf se rozhodlo nenechat celou situaci jen tak. Téměř okamžitě se na radnici sešel krizový štáb, který bez otálení přijal první bezpečnostní opatření.

    V Rheinbadu budou nově hlídkovat bezpečnostní složky, jejichž počet by se měl v horkých dnech zdvojnásobit. Město se také chystá investovat do oplocení koupaliště.

    Tím nejzásadnějším opatřením ovšem je, že vstup na koupaliště bude nyní povolen pouze po prokázání totožnosti. Vstupenky se budou kupovat online a podle starosty se do Rheinbadu nedostane nikdo, kdo by nemohl prokázat svou totožnost.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:19 úterý 26. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      147
    • Tvl
      115
    • Trapas
      47
    • Super
      36
    • Sladký
      30
    • Cože
      24
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...