Svědectví z nelegální párty v Praze: Levné pivo a drogy! Další mejdany budou přibývat

Po celém Česku byly na základě vládních nařízení zavřené bary a restaurace. Milovníci piva se tedy museli spokojit s lahváčem u televize. Našli se ale tací, kteří minulý týden vyrazili na nelegální párty v centru Prahy, kterou má na svědomí firma s kontroverzní pověstí. Expres mluvil s bývalou zaměstnankyní této „cestovky vandalů“. Mladá žena popsala, jak bujaré večírky probíhají. Stovky lidí se mačkají ve stísněných prostorech a alkohol teče proudem. Další mejdany budou prý přibývat.

Českou veřejnost minulý týden pohoršila nelegální párty v centru Prahy, které se zúčastnilo 119 lidí, převážně šlo o cizince. Večírek, jenž se konal v klubu v Anenské ulici, museli přerušit policisté, kteří vyrazili dveře beranidlem.

„Když se policisté dostali do sklepních prostor, zjistili, že se tam nachází 119 lidí, kteří se účastní jakési nelegální párty. Všechny policisté ztotožnili a zjistili, že se jedná o 102 cizinců a 17 Čechů. Mezi nimi bylo 8 lidí, u kterých se domníváme, že se jednalo o organizátory akce, ti skončili na policejní služebně, aby situaci vysvětlili,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že se případ dál řeší.

Za večírkem stojí zážitková agentura Clock Tower Bar Crawl, jejímž majitelem je Američan Isaac Ham-Rosebrock, který má pod palcem i kontroverzní „cestovku vandalů“ Prague Riverside Parties, o níž Expres nedávno informoval.

Až 300 lidí uvnitř, levné pivo a drogy

Nyní redaktoři Expresu navázali kontakt s bývalou zaměstnankyní firmy, která tajnou párty minulý týden pořádala. Žena nám pod zárukou anonymity prozradila leccos o tom, jak divoké večírky probíhají.

„Místa, kde tyto akce probíhají, se neustále obměňují. Nikdy to není ten samý podnik dvakrát po sobě. Organizátoři záměrně vyhledávají prostory, kam se špatně dostává, jde většinou o takové skryté podniky. Je to z toho důvodu, aby na ně nikdo nepřišel. Dávají provize provozovatelům, kteří teď jinak nemají žádné zisky,“ prozradila nám žena, která pro firmu pracovala před několika lety.

„Většinou je to uvnitř docela malé, ale je to rozdělené na několik místností. Když pořádají silvestrovskou párty, vejde se tam klidně i 300 lidí. Hrají se tam různé hry, pije se pivo Braník, protože patří k těm levnějším. V minulosti se tam vyskytovaly i drogy a asi to tam jede pořád, stejně jako jinde,“ dodala bývalá zaměstnankyně firmy, podle níž během nouzového stavu probíhaly tyto nelegální párty zhruba každý druhý týden.

Další mejdany budou přibývat

Co se týče výše provozovatelů agentury, bývalá zaměstnankyně to vidí celkem jasně.

„Jdou samozřejmě na zisk, nepřekvapilo by mě, kdyby mejdanů přibývalo,“ dodala bývalá pracovnice společnosti.

Zážitková agentura i na svých stránkách naznačuje, že budou další akce přibývat. Jen tentokrát firma uvádí, že mejdany budou pouze pro 10–20 lidí. Účast na tomto večírku vás vyjde na 24 eur.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:16 středa 7. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 86
  • 36
  • 32
  • 29
  • 27
  • 21