Vrahovi pumpařky hrozí výjimečný trest, práskl ho komplic kvůli dvěma tisícům

Policisté zadrželi a obvinili muže, kteří přepadli čerpací stanici u Nelahozevsi a zastřelili pumpařku Janu Š. (†58). Ivan H. (26), dopadený včera v podvečer v Kralupech nad Vltavou, přivedl policii na stopu svého komplice Davida Š., který na čerpadlářku měl zaútočit nelegálně drženou zbraní. Ozbrojenci ho dopadli o čtyři hodiny později ve Vojkovicích na Mělnicku. Hrozí mu 15 až 20 let odnětí svobody, nebo výjimečný trest. Jeho komplicovi, který ho udal kvůli tomu, že mu za podíl na loupeži dal jen dva tisíce korun, může soud „napařit“ 2 až 10 let za loupež.

„Chceme poděkovat veřejnosti, přišlo nám přes 300 poznatků z celého Česka, dokonce i takové, že jeden z útočníků provozuje arabské tance nebo že den předtím hrál v televizním seriálu. Ty jsme okamžitě vyloučili, podobně jako domněnku, že jde o muže a ženu,“ uvedl na tiskové konferenci náměstek pro službu a vyšetřování Jan Krejčí.

„Postupem vyšetřování se nám začala opakovat jistá jména, utvrdili jsme se v tom, že jdeme správným směrem a včera, 15. ledna jsme rozjeli akci. V 18:10 byl v Kralupech nad Vltavou zadržen první pachatel,“ doplnil svého kolegu plukovník Aleš Pavlík z Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

„Druhého pachatele jsme pak na základě poznatků zadrželi o čtyři hodiny později ve Vojkovicích u Mělníka. Právě on měl podle našich informací vytáhnout zbraň a zaútočit nelegálně drženou zbraní,“ řekl Pavlík.

Davidovi Š. za vraždu hrozí 15 až 20 let, nebo výjimečný trest, jeho komplic, který je obviněný z loupeže, může dostat 2 až 10 let odnětí svobody. Oba pachatelé mají za sebou kriminální minulost, jeden z nich byl trestaný opakovaně.

„Rád bych ještě jednou poděkoval veřejnosti a zdůraznil bych, jak moc nám pomohly kvalitní kamerové záznamy. Tímto bych chtěl apelovat na všechny provozovatele čerpacích stanic a podobných zařízení, aby situaci nepodceňovali,“ dodal policista.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:26 čtvrtek 16. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 74
  • 14
  • 14
  • 12
  • 12
  • 9