Zemřela Nela Moravcová (†30). Přežila znásilnění a brutální mučení, osudnou se jí stala sepse

Se snoubencem žila šťastný život, než jí cestu zkřížil soused Jiří Meindl. Zavlekl ji k sobě do bytu, mučil ji, řezal nožem, málem ji ubil k smrti a znásilnil. Přesto v sobě Nela Moravcová našla zbytky sil a přežila, stejně tak později usilovně bojovala s psychickými problémy. Teď přišla šokující zpráva od přátel, Nela teprve ve svých třiceti letech zemřela.

Osudnou se Nele Moravcové měl stát boj s krátkou a intenzivní nemocí, uvedli známí na Facebooku. Server eXtra.cz uvádí, že šlo o celkovou sepsi organismu, což je reakce těla na infekci.

Nela ji měla dostat nedlouho po náročné operaci v podobě amputace nohy.

„Se zármutkem oznamujeme, že nás v pátek 22. dubna 2022 ve večerních hodinách, po krátké a intenzivní nemoci, opustila Nela. Prosíme o tichou vzpomínku a respekt k soukromí truchlící rodiny a nejbližších,“ uvedli přátelé.

Nela Moravcová

Moravcová měla neuvěřitelně těžký životní příběh. Do sedmadvaceti let žila šťastný život se snoubencem, pak jí ale na dveře zaklepal soused Jiří Meindl. Pod záminkou, že jde vrátit peníze za kamaráda, Nelu přesvědčil, aby ho pustila dovnitř. Jenže vzápětí jí dal před krk nůž a odtáhl ji do vlastního bytu.

Tam, jak později otevřeně popisovala, zažila Nela nepředstavitelná muka.

„V době, kdy mě znásilňoval pěstí do obou intimních otvorů, kde jsem měla i řezné rány nožem, kdy mě mlátil a škrtil hlava nehlava, jsem si stále opakovala: Nelo, ještě ne, ještě nemůžeš odejít, ještě jsi tu nesplnila vše, co potřebuješ,“ vyprávěla.

Nela Moravcová

Meindl dostal dvacet let, případ tím ale pro Nelu neskončil. Bojovala s psychickými problémy, dokonce se pokusila o sebevraždu skokem z okna. Přežila, utrpěla ovšem těžká zranění. I kvůli nim musela podstoupit amputaci nohy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:44 úterý 23. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 110
  • 16
  • 8
  • 7
  • 6
  • 6