Čtyřletá Viktorka, které zabil rodiče Petr v BMW: Dráty v čelisti a válka o opatrovnictví

Petr N. (†27), který u Černožic způsobil dopravní nehodu, při níž sám zemřel, má na „svědomí“ i rodiče čtyřleté Viktorie, která tragickou nehodu přežila, nicméně s velmi těžkými následky. Podle informací Expresu je po více než týdnu v lékařské péči mimo ohrožení života a dnes v ranních hodinách měla podstoupit náročnou operaci. Ale s ohledem na skutečnost, že čtyřletá holčička již nemá rodiče, začal bobtnat spor mezi jejími prarodiči. Oba malou Viktorku chtějí získat do vlastní péče a větší šanci má zatím babička, která dívce založila transparentní účet.

Redaktoři Expres.cz se spojili se dvěma lidmi, kteří měli k obětem nehody u Černožic Radkovi (†40) a Janě (†30) hodně blízko a teď na sociálních sítích dělají všechno pro to, aby na zmíněném transparentním účtu pro osiřelou Viktorii přistálo co nejvíce peněz.

„S Radkem jsem byl kamarád a kolega od volantu. Byli jsme ve stejné kamioňácké skupině,“ říká Expresu pan David.

„David byl človíček se srdcem na správném místě a nezkazil žádnou legraci. Ani jeho Jana. Je strašné, že kvůli debilovi s povoláním syn musí vyhasnout tak mladé životy,“ přidává se paní Lucie.

Malá Viktorie, která jako jediná nehodu u Černožic přežila, měla podle Davida a Lucie v pondělí v ranních hodinách podstoupit důležitou operaci své těžce poraněné tváře. 

Naštěstí by už ale Viktorie měla být mimo ohrožení života.

„Jde o operaci sanice, přesněji spodní části čelisti,“ sdělila nám paní Lucie. „Budou jí implantovat dráty na zpevnění. Její zdravotní stav se ale zlepšuje,“ dodává pan David.

„Má nelehký boj a ten hlavní ji teprve čeká. Zjištění, že mamka s taťkou už nejsou, bude to nejhorší,“ doplňuje Lucie.

Viktorka se po návratu domů bude muset smířit s tím, že své rodiče už nikdy neuvidí.

Válka prarodičů o opatrovnictví! Dědeček nechce spolupracovat

Až malou Viktorku doktoři propustí z nemocnice, půjde s největší pravděpodobností ke své babičce z otcovy strany, paní Jiřině. Ta už stihla založit transparentní účet 234536190/0600, na němž koncem minulého týdne bylo zhruba čtvrt milionu korun.

Podle Davida i Lucie ale o opatrovnictví stojí i dívčin dědeček, který už s paní Jiřinou nežije a údajně se nehodlá smířit s tím, že by vnučka bydlela u jeho bývalé ženy.

„Viktorčin dědeček nechce vůbec spolupracovat. Oba ji chtějí do své péče,“ říká pan David.

Radek a Jana zemřeli na silnici. Zabil je šílenec v bavoráku.

Podle Lucie se do hry o opatrovnictví vložil ještě jeden člověk. 

„Malou chce do péče nejen děda, ale i teta. Momentálně má na Viktorku ale nárok babička, která k ní měla nejblíž,“ říká Lucie.

„Viktorčina rodina by se měla dohodnout, protože malá teď bude potřebovat všechny. Tím, že se mezi sebou budou hádat, tomu moc nepomůžou,“ dodává David.

Petra nezklidnila ani matčina smrt

K autonehodě, kterou nepřežili tři lidé, došlo minulou neděli u Černožic. Tragédii měl způsobit sedmadvacetiletý Petr N., jenž byl podle místních milovníkem rychlé jízdy a se svými kamarády se natáčel během honiček po silnici. 

„Partička je v okolí Jaroměři známá, jezdí jako hovada, hrajou si na Gumball v přímém přenosu. Navzájem se hecují,“ svěřil se nám člověk, který s Petrem na silnici sám přišel do styku a má velké štěstí, že se mu nic nestalo.

Nehodu měl zavinit jistý Petr N., který byl milovníkem rychlé jízdy.

Jednu takovou jízdu měl Petr absolvovat i v neděli. Údajně se řítil až 180kilometrovou rychlostí. Přejel do protisměru a projíždějící octavii, ve které seděla tříčlenná rodina, se vyhnout už nedokázal.

Později se ukázalo, že mladíkovi před lety jen pár kilometrů od místa nehody zemřela matka. Ani to Petra ale nepřesvědčilo, aby se na silnicích nechoval jako na závodním okruhu.

Stejné myšlení mají i jeho kumpáni z BMW party, kteří se jen pár dní po smrti svého kamaráda natáčeli během další šílené honičky a nahrávku pak sdíleli na sociální síti.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:17 úterý 6. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 39
  • 29
  • 27
  • 26
  • 24