Žena (†35) i pes letěli 10 metrů, oživit je nedokázali. Otřesné detaily srážky s motorkou

Přechod je příliš daleko, a tak si cestu zkrátila přes frekventovanou silnici. Právě to se včera ráno stalo pětatřicetileté ženě venčící dva psy osudným. Srazil ji motorkář, i přes snahu oživit ji zemřela, stejně jako jeden z jejích psů. Nehoda, která zablokovala celý Smíchov, ovšem nemusí být poslední. Podobně si prý cestu přes silnici zkracují pomalu všichni místní!

Velké dopravní komplikace včera ráno způsobila smrtelná nehoda na smíchovském Hořejším nábřeží. Motorkář tam srazil pejskařku, spolu s ní zemřel i jeden z jejích psů. Dnes už je jasné, jak přesně k nehodě došlo.

Podle serveru Blesk.cz si pětatřicetiletá žena v šest hodin ráno, tedy za úplné tmy, rozhodla zkrátit cestu právě přes frekventovanou silnici. Už byla skoro v cíli, když se najednou zastavila a snažila se jednoho ze psů přitáhnout k sobě. Proč, to jasné není.

V tu chvíli se k ní řítil motorkář. Zareagovat už nestihl. Se ženou se střetl, ta následkem nárazu i se psem odlétla deset metrů od místa srážky. Na vozovce skončil i motorkář.

Žena letěla 10 metrů, na místě zemřela.

Díky pohotovému pejskaři, jenž procházel okolo, nenabyla tragédie ještě větších rozměrů. Zastavil totiž dopravu a přivolal záchranáře. Ti se pak ženu třicet minut pokoušeli oživovat, bohužel neúspěšně. S pohmožděným hrudníkem pak do Motola převezli motorkáře.

Doprava v okolí kolabovala.

Nyní budou policisté zjišťovat, kdo přesně byl viníkem nehody. Dechová zkouška motorkáře byla každopádně negativní. Případné svědky policie prosí, aby se ozvali na lince 158.

Hrozivou skutečností je, že smrtelná nehoda na Hořejším nábřežím nemusí být poslední.

„Všichni tu takhle riskujeme, přebíháme i ve špičce za plného provozu. Přechod je hrozně daleko,“ přiznala Blesku jedna z místních pejskařek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:35 neděle 8. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 69
  • 52
  • 51
  • 49
  • 45
  • 42