Poznal jsem bratrovo auto, panikařil jsem. Pozůstalý popsal smrtelnou nehodu u Nýřan

K tragické nehodě došlo v pondělí na železničním přejezdu v obci Nýřany na Plzeňsku. Vlak tam smetl auto s celou rodinou, na místě zemřela těhotná maminka Máša (†24), její syn Pepíček (†5) a synovec Martin (†17). Manžel Josef (24) bojuje o život, má ale poškozený mozek, další syn Lukáš (4) jako zázrakem vyvázl s lehkými zraněními. „Popadla mě hrozná panika, letěl jsem tam, abych jim nějak pomohl, ale nepustili mě,“ popsal zoufalý otec jedné z obětí.

Jeden okamžik navždy změnil život rodiny z Nýřan. Na tamním přejezdu smetl vlak auto s několika jejími členy. Na místě zemřela těhotná maminka Máša, její syn i synovec Martin. Další syn jako zázrakem přežil, manžel Josef o život bojuje, podle posledních zpráv je ale jisté, že má poškozený mozek.

Na místě se krátce po nehodě zcela náhodou objevil i otec Martina a bratr řidiče Josefa, pan Antonín. Vracel se z pohovoru v nedaleké továrně. Na přejezdu nejprve viděl hasiče a sanitky, záhy poznal i bratrovo auto.

„Popadla mě hrozná panika, letěl jsem tam, abych jim nějak pomohl, ale nepustili mě. Teď je mi samozřejmě jasné, že dělali svou práci, a dělali ji dobře, ale v tu chvíli to bylo strašně těžké. Všem záchranářům, policistům i hasičům patří také náš vděk,“ popsal Antonín pro server Krimi Plzeň.

Těhotná Máša a jeden z jejích synů na přejezdu zemřeli. Otec Pepa bojuje o život.

Slova díků má i pro muže, který jako první u nehody byl a podařilo se mu vyprostit jak Josefa, tak i malého Lukáška.

„Ten pán jim podle všeho zachránil život, jsme mu všichni moc vděční. U ostatních to bohužel nebylo možné,“ řekl Antonín. Mluvil i za manželku, která se na místě nehody zhroutila.

Hasiči vyprošťují automobil.

U přejezdu se nahromadila spousta svíček, květin i plyšáků na památku zemřelým. Nehoda místní spojila, už několikrát totiž na vedení obce apelovali, aby něco s nebezpečným přejezdem udělali. Nehoda nebyla zdaleka první.

Nehoda u Nýřan

„Upozorňovali jsme několikrát obec Nýřany, že to místo je nebezpečné. Železniční přejezd je bez závor a světelného značení a stereotyp denního přejíždění způsobuje ztrátu ostražitosti. V žádném případě nejde o první nehodu zde a mrtví či zranění jsou vždycky z naší vesnice. Teď tu ještě navíc máme to jasně žluté řepkové pole. Jezdí nám tu vlaky různých barev, ale když jede ten žlutý se zeleným spodkem, v tom žlutém poli ho velice snadno přehlédnete,“ řekl jeden z místních občanů.

Nehoda u Nýřan

Pozůstalí teď musejí v těžké době vyřizovat záležitosti kolem pohřbu, což není jednoduché vzhledem k jejich špatné finanční situaci. Vstříc jim ale vyjde místní diecézní charita.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:01 pátek 28. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 97
  • 50
  • 45
  • 45
  • 43
  • 35