Muž, který v Praze zabil ženu, je ve vazbě. Jeho partnerka za oběť ronila slzy

Skupina mladých Kolumbijců se vydala oslavit nový rok do Prahy, z výletu přes oceán se ale brzy stal horor. Šestadvacetiletou členku party totiž krátce po půlnoci srazil rychle jedoucí mercedes, který řídil na mol opilý Rus. Dívka byla na místě mrtvá. Pachatel se snažil z místa činu ujet, zastavili ho však kolemjdoucí, kteří chtěli vzít spravedlnost do svých rukou, a málem ho zlynčovali. Útočníka tak „spasila“ až policie, která ho přijela zatknout. Dnes na něj soud uvalil vazbu.

Pachatelem tragické nehody se stal mladý muž původem z Ruska. Ani dvě promile alkoholu v krvi mu nebránily, aby sedl za volant svého luxusního mercedesu a hnal se s ním Prahou.

V Myslíkově ulici poblíž Karlova náměstí se mu nechtělo čekat za tramvají a ve vysoké rychlosti ji začal předjíždět. Na přechodu však smetl mladou ženu z Kolumbie, která do Prahy přijela oslavit nový rok s přáteli.

Poškozený vůz, kterým opilý Rus srazil mladou ženu.

Svou oběť nabral na kapotu auta a vláčel ji asi 30 metrů, když se z místa nehody pokoušel ujet. V tom mu ale zabránili kolemjdoucí. 

„Tu holku nabral na přechodu. Pak ji „vezl“ asi třicet metrů na kapotě. Byl totálně ožralý. Chtěl od nehody ujet, ale svědci mu v tom zabránili. Potom si ho vyzvedli policisté,“ uvedl jeden z přihlížejících.

Na místo nehody dorazila i pohřební služba, mladou ženu se nepodařilo zachránit.

Právě přítomný dav se pak rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a pachatele napadl pěstmi. Posíleni alkoholem by ho zřejmě i zlynčovali, pokud by na místo nedorazila přivolaná policie a nenasadila mu želízka. 

Strážci zákona poté místo činu na několik hodin uzavřeli a mladého Rusa odvezli do vazby, kde do včerejšího dne čekal na sdělení obvinění.

To zní na základě policií posbíraných důkazů jednoznačně. Obviněn je ze dvou trestných činů, a to usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až 8 let za mřížemi. 

Dnes také stanul před soudem, který rozhodoval o vzetí do vazby. Jelikož muž nežije v Česku a zřejmě je bohatý, byla na něj útěková vazba podle očekávání uvalena. Soud také stanovil kauci jeden milion korun. Pokud ji Rus složí, svobodu hned nezíská, ale bude se znovu přezkoumávat rozhodnutí o vzetí do vazby.

Pachatelova manželka se soud snažila obměkčit tím, že k líčení dorazila v slzách a s dítětem, které spolu mají. „Chci se moc omluvit rodičům té dívky, která zemřela. On to nechtěl udělat, on by toho nebyl schopen. Je to tragédie, opravdu se moc omluvám za to, co můj muž udělal,“ řekla pro iDNES.cz soudu. To však nebylo k ničemu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:58 čtvrtek 3. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4