Kamion smetl autobus s hokejisty: 14 kluků zemřelo, další bojují o život

Čtrnáct lidí přišlo o život a dalších čtrnáct utrpělo zranění při srážce kamionu s autobusem převážejícím juniorský hokejový tým v kanadské provincii Saskatchewan. Informují o tom místní média. Nehoda se stala v pátek odpoledne místního času (asi v 01:00 SELČ v sobotu) na dálnici nedaleko města Tisdale.

Autobus vezl hokejisty z týmu Humboldt Broncos, který hraje v saskatchewanské juniorské hokejové lize, na zápas s družstvem Nipawin Hawks. 

Cestovalo v něm celkem 28 lidí včetně řidiče. Podle seznamu hráčů Humboldt Broncos za něj hrají mladíci ve věku od 16 do 21 let, uvedla britská BBC. Páteční zápas byl zrušen.

„Jsem v šoku stejně jako všichni ostatní,“ citují místní média prezidenta Humboldt Broncos Kevina Garingera.

Připomněl, že tím, že město Humboldt má jen 6000 obyvatel, zná – stejně jako mnoho dalších lidí – všechny členy místního mládežnického hokejového klubu osobně.

„Nedokážu si představit, co prožívají rodiče (jejichž děti se staly obětí nehody), a myslím na všechny v Humboldtu, kterých se tato tragédie dotkla,“ uvedl k tragédii kanadský premiér Justin Justin Trudeau.

07.dubna 2018 v 05:45, příspěvek archivován: 07.dubna 2018 v 11:16

Je ne peux imaginer ce que peuvent vivre ces parents... je suis de tout cœur avec toutes les personnes éprouvées par cette terrible tragédie, dans la communauté de Humboldt et ailleurs. https://t.co/7O0og0876w

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:28 neděle 5. srpna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 7