Máma zabila sebe a děti schválně! šokuje dcera ohledně nehody s popelářským vozem

Šokující vyjádření na Facebooku ohledně smrtelné nehody u Liberce, kdy se střetl popelářský vůz s osobním vozidlem a zemřela matka se dvěma dětmi, poskytla v sobotu odpoledne dívka, jež se představila jako jedna z dětí matky, která během nehody zemřela. A tvrdí, že nehoda byla úmyslná!

Zdá se, že tragická nehoda u Liberce, kdy se osobní auto střetlo s popelářským vozem, bude mít daleko tragičtější dohru, než si kdo dovedl představit.

Během nehody totiž zemřela matka-řidička a její dvě děti, ale po dnešku se zdá, že nehoda má co dělat se systémem, který je v Česku kritizován už mnoho let.

S péčí o děti.

Na Facebooku totiž v sobotu v odpoledních hodinách vystoupila dívka jménem Mája Hanousková, která nahrála video, v němž tvrdí, že je dcera matky-řidičky a že nehoda byla její záměr!

Moje máma křivě obvinila otčíma!

„S nesmírně těžkým srdcem musím říct, že oběťmi včerejší tragické dopravní nehody mezi Frýdlantem a Libercem byly moje máma a její dvě nejmladší děti, mé sestry, kterým bylo jen čtyři a šest let,“ začíná dívka v tričku s logem seriálu Friends svoji veřejnou zpověď.

„Proč tohle video točím? Důrazně chci upozornit na neschopnost české státní správy, úřady jako jsou OSPOD Liberec a OSPOD Frýdlant a SVP Frýdlant, což je středisko výchovné péče, kam jsme docházeli na společné konzultace. Abych to ve zkratce osvětlila, vedli jsme jako rodina s otčímem soudní spor o péči dětí, byla zde určitá křivá obvinění na otčíma ze strany matky. Snaha o to ublížit nám všem a děti si přivlastnit. V podstatě se máma obrátila proti svým dvěma starším dětem, sestře a mně, a slepě šla za cílem ublížit otčímovi,“ popisuje dívka chování ženy, jež měla být obětí dopravní nehody.

„Soudní spory byly minulý pátek uzavřeny s rozhodnutím o svěření obou holčiček do péče otčímovi, ovšem OSPOD a SVP trvaly na svých výpovědích ve prospěch matky, a to i přes všechny znalecké psychologické a psychiatrické posudky, kde bylo jasně odborníky napsáno, že děti jsou psychicky týrané a manipulované ze strany mámy,“ zní až neskutečná slova mladé dívky.

Sociální systém je neschopný a jsou na tom biti otcové!

Dále popisuje neschopnost státní správy správně konat ve prospěch dětí a tvrdí, že je údajně zajímá jen snaha vyhovět matce, aniž by se ohledně přidělení péče braly ohledy i na tatínky.

A to na tatínky všude po Česku, ne jenom v rámci její rodiny.

„Vedli jsme spor celých jedenáct měsíců a s takovým odporem a podkopáváním nohou ze strany úřadů jsem se nikdy v životě nesetkala. Chci tím říct, že sociální systém v České republice není schopen objektivně řešit a správně zasáhnout v takovýchto těžkých případech v péči o děti a jsou na tom dnes a denně biti otcové, kteří se často nemají jak bránit, protože jsou obviňováni ze znásilnění a dalších hrozných věcí, které si ty ženské vymyslí,“ říká dále.

Co přesně měla údajně její máma otčímovi provést, ale dívka blíže neupřesňuje.

„Berte, prosím, tohle video jako varování, jako zprávu pro všechny lidi a otce, že tato tragická událost by měla být ukázkový a odstrašující případ toho, kam až může dojít neschopnost OSPODu, který se má starat o nejlepší zájmy dětí a místo toho se stará jen o zájmy matek,“ varuje dívka ve videu a říká, že nehoda její matky byla záměrná.

„Nevím, jak moc mohu být otevřená, jelikož probíhá vyšetřování, ovšem jsem přesvědčena (a nejen já), že nehoda byla vinou mámy, a to úmyslná,“ šokuje.

Kdo je viníkem nehody u Liberce, není stále jasné, policie se ještě k tomu nevyjádřila, nicméně je pravda, že co se týče sporů o péči, není to první případ, který skončil jakkoliv tragicky.

Navíc Unie otců a Liga otců, tedy dvě organizace, které se snaží o zrovnoprávnění mužů před soudy týkajícími se rozhodování ohledně dětí během rozvodového řízení, evidují několik případů, kdy muži byli křivě nařčeni ze stran manželek či partnerek. Někteří i ze zneužívání dětí.

Celé video na Facebooku je ke zhlédnutí ZDE.

OSPOD je orgán sociálněprávní ochrany dětí, který v řízeních, v nichž se rozhoduje o nezletilých, zastupuje zájmy dítěte. Jedná se například o svěření do péče, určení výše výživného nebo upravení styku s rodiči. Hlavním zájmem OSPODu by mělo být blaho dítěte, ochrana rodičovství, rodiny a vzájemného práva rodičů a dětí na rodičovskou výchovu a péči.

Úkolem OSPODu je mimo jiné úprava styku rodiče s dítětem či napravení nestabilního rodinného prostředí, pokud by rodinná situace mohla ohrozit vývoj dítěte. Snahou OSPODu by mělo být zajištění dítěti klidné a bezpečné prostředí. OSPOD by měl dítě primárně chránit, aby psychicky ani fyzicky nestrádalo.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:35 neděle 23. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 117
  • 66
  • 52
  • 45
  • 45
  • 44