Dohra nehody u Špindlu: Manželka generála Jakubů (†49) má mít vážné poranění hlavy

Amatérský automobilový závodník Vojtěch Ch. zavinil smrt brigádního generála Milana Jakubů (†49). Sobotní autonehoda u Špindlerova Mlýna má ale ještě jednu hořkou dohru. Podle nových informací na místě spolujezdce seděla generálova manželka, která skončila ve vážném stavu v nemocnici.

Od soboty v médiích kolovaly informace, že ve Škodě Rapid, kterou řídil brigádní generál Milan Jakubů, seděla ještě žena. Nebylo ale jasné, zda šlo o manželku, kamarádku, či například příbuznou.

Nově ale televize Prima informovala o tom, že na sedadle spolujezdce seděla generálova manželka. 

Po nehodě byla generálova manželka ve velmi vážném stavu převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Utrpěla vážné poranění hlavy. Podle informací TV Prima není vyloučené, že bude mít i trvalé následky.

Bývalý náčelník Vojenské zpravodajské služby Andor Šándor Expresu prozradil, že podle jeho informací měl Milan Jakubů dvě dcery.

„Neznám je ale osobně a nevím tedy, kolik jim je let,“ řekl nám Šándor.

Zatímco brigádní generál Milan Jakubů zemřel na místě a jeho manželka je ve vážném stavu, viník nehody, amatérský automobilový závodník Vojtěch Ch. byl už v úterý propuštěn z nemocnice domů.

Slavnostní pohřeb tragicky zesnulého brigádního generála proběhne tento pátek v Jihlavě. Očekává se, že se ho zúčastní několik stovek lidí. Chybět nebudou jeho příbuzní, ale i kolegové z armády.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:29 čtvrtek 23. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 98
  • 47
  • 45
  • 44
  • 43
  • 41